Русия има пълното право да развива диалог с КНДР. Очакваме

...
Русия има пълното право да развива диалог с КНДР. Очакваме
Коментари Харесай

Мария Захарова: Русия има пълното право да развива диалог с КНДР

Русия има цялостното право да развива разговор с КНДР. " Очакваме разнообразни западни спекулации по отношение на визитата в Москва на 15-17 януари на севернокорейския външен министър ".

Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестяват съветски медии.

" Първо се чакат договаряния. Второ, несъмнено, ще има повече спекулации, ще има доста от тях. Западът постоянно подмята историята, че Русия по някакъв метод още веднъж се държи друго, няма право да поддържа връзка със Северна Корея ", разяснява още Захарова.

" Имаме право да вършим всичко, което считаме за належащо, като вземем поради обстоятелството, че непрекъснато заявяваме почитание към интернационалното право. "

" Ние не нарушаваме нищо, ние развиваме връзки в разнообразни области с нашите сътрудници ", акцентира тя.

Министърът на външните работи на Северна Корея Чхое Сон Хуи ще бъде на публично посещаване в Русия на 15-17 януари, планувани са диалози в Москва с съветския външен министър Сергей Лавров.

През октомври 2023 година Лавров посети Пхенян. Визитата беше отдадена на честването на 75-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Русия и КНДР. Руският министър беше признат от севернокорейския водач Ким Чен Ун, напомня съветската организация.

Украйна и Съединени американски щати насочиха обвинявания към КНДР и Русия, че при тази аудиенция е контрактувана оръжейна договорка. Преди седмица Украйна заяви, че русия е атакувала територията й със севернокорейски ракети. Съединените щати и съвсем петдесет страни осъдиха хипотетичното прекачване на оръжия от Северна Корея на Русия.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР