Русия има достатъчно пари, за да продължи да води войната

...
Русия има достатъчно пари, за да продължи да води войната
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ: Русия има достатъчно пари за още година война в Украйна

Русия има задоволително пари, с цел да продължи да води войната си в Украйна най-малко още година. Това се споделя в отчет на американското разузнаване, представен от Washington Post. Финансите на Москва са налични, макар невижданите стопански наказания, които западният свят наложи на Русия след началото на нашествието през февруари 2022 година

" Високопоставени съветски чиновници, държавни организации и бизнес усетиха въздействието на ограничаващите ограничения, само че се пробваха да се приспособяват към тях. И макар че някои представители на съветския стопански хайлайф може да не са съгласни с политиката на Кремъл по отношение на Украйна и глобите са навредили на бизнеса им, те надали ще откажат да поддържат Владимир Путин ", написа в разкритите документи, представени от американското издание. Докладът е направен през март.

Властите на Руската федерация „ употребяват увеличение на корпоративните налози, средства от Фонда за национално богатство, подкрепени са от увеличение на вноса, както и способността на бизнеса да се приспособява, с цел да помогне за облекчение на икономическия напън “, излиза наяве още от данните.

Washington Post на собствен ред отбелязва, че в отчета на разузнаването не се прави оценка успеваемостта на последните ограничаващи ограничения, както и дълготрайните последствия от въвеждането на таван на цената на съветския нефт. Изданието отбелязва още, че глобите против Русия, Кремъл и неговите другари целят освен директно влияние върху съветската стопанска система, само че и да изпратят сигнал към съветските елити. Ефективността на органиченията против Русия би трябвало да се правят оценка на база необятен набор от фактори, освен на тези, които са отберязани в отчета от разузнаването.

И Европейски Съюз, и Съединени американски щати непрекъснато стягат обръча от наказания към Москва поради войната в Украйна. През февруари Брюксел утвърди 10-ия следващ пакет, който включва възбрана за износа на електронни съставни елементи, употребявани в съветските оръжейни системи, в това число безпилотни самолети, ракети, хеликоптери, както и характерни редкоземни материали, електронни интегрални схеми и термовизионни камери.

Наложени бяха спомагателни ограничавания върху вноса на артикули, които генерират доходи за Русия, като да вземем за пример асфалт и синтетичен каучук. Включени са и близо 120 нови физически и юридически лица, измежду които и командири от частната военна формация " Вагнер ". Взети са и ограничения против лица в Иран, които вземат участие в създаването на дронове и съставни елементи, употребявани от съветската войска.

Обсъждат се и наказания, свързани с нуклеарната енергетика, в която Русия има интернационално присъединяване, само че по тази тематика още няма задоволително единодушие в границите на Европейски Съюз.

Западният свят към този момент наложи таван на цените на съветския нефт, има органичения и за вноса в Европейски Съюз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР