Русия има 30 дни да погаси задължение по две емисии

...
Русия има 30 дни да погаси задължение по две емисии
Коментари Харесай

Обратното броене за руския дефолт по дълга започна

Русия има 30 дни да погаси обвързване по две излъчвания еврооблигации на своя дълг и в случай че не извърши изискванията в границите на позволения прозорец - ще изпадне в дефолт. Или другояче казано - в механически банкрут.

Както Клуб Z към този момент писа - Съединени американски щати не позволиха нощес на съветското държавно управление да заплати на притежателите на съветски върховен дълг повече от 600 милиона $ от запасите, държани в американски банки. Така Москва не съумя да погаси задължението си.

Днес от Русия оповестиха, че са пробвали да платят в рубли, само че това е отказано, тъй като с цел да стане това държачите на облигациите би трябвало да имат достъп до съветски банки с рублови сметки - нещо, което глобите на процедура вършат невероятно. Русия даде обещание през днешния ден, че ще държи парите в сметка и че ще разреши на кредиторите да обменят сумите в твърда валута след рухването на глобите, по отношение на курса от през вчерашния ден. Но това не е правнообвързващо известие.

Така безусловно от през вчерашния ден стартира да тече 30-дневният период, който Москва има, с цел да погаси задължението.

До края на март Съединени американски щати и парнтьорите позволяха на Москва да оперира с малко валута, с цел да покрива отговорностите, само че следващият кръг наказания стегна достъпа до запасите.

Дефолт по дълга за Русия значи, че тя ще бъде тотално изолирана от финансовите пазари, че няма да може да набира дълг и че задграничните вложения ще секнат. За години. Истината обаче е, че множеството от следствията и сега са настоящи, тъй че ударът е по-скоро с дълготрайни отрицателни последствия. Трябва да се има поради, че Русия има пари да заплаща - просто няма достъп до тях.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР