Русия играе многостранна роля за Пекин. Това включва тилова база,

...
Русия играе многостранна роля за Пекин. Това включва тилова база,
Коментари Харесай

Международен експерт: Китай се готви за голяма война

Русия играе многостранна роля за Пекин. Това включва тилова база, база за първични материали, сухопътни доставки на артикули при положение на война и енергийни запаси. Това сподели дипломатът и специалист по интернационалните въпроси Руслан Осипенко в ефира на телевизия FREEДОМ, представен от Факти.бг.

„ Ако има война, проливите, през които в този момент минава 80% от вноса, ще бъдат блокирани, да вземем за пример, от американския или съюзническия флот. Затова Китай се готви за огромна война. Вижте подписаните контракти. Пекин подписа съглашения за доставка на нефт, да вземем за пример по суша, от Иран, Ирак, Саудитска Арабия, Русия, т.е. диверсифицира доставките по суша, с цел да има доставки от повече от една страна в тила. Защото е доста елементарно да прекъснеш доставките от едната страна, само че в случай че имаш 5-7 източника на доставки, е доста мъчно да ги прекъснеш по едно и също време “, сподели специалистът.

А Русия, посочи дипломатът, която няма да стане прозападна, играе ролята на благонадежден снабдител. Москва също по този начин понижава капацитета на Запада, отклонявайки вниманието на западните страни от самия Китай. Следователно в този миг Китай има опция да възвърне своите стопански запаси, да реши вътрешни политически проблеми и така нататък

Светът е разграничен на два лагера и в този момент войната е многополюсна, протича на доста равнища: икономическа, политическа, осведомителна, на бойното поле. Коментирайки доставките на оръжия от Северна Корея за Руската федерация, Осипенко изясни, че Пхенян не взема такива решения самичък, страната е прокси на Китай.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР