Русия и Венецуела се надяват държавно спонсорирани виртуални валути да

...
Русия и Венецуела се надяват държавно спонсорирани виртуални валути да
Коментари Харесай

Путин и Мадуро с общ план да се справят със санкциите на САЩ

Русия и Венецуела се надяват държавно спонсорирани виртуални валути да им оказват помощ да се оправят с наложените от Съединените щати наказания посредством децентрализираните механизми на биткойн и други сходни планове. Това отбелязва " Ню Йорк таймс " в преглед на проектите на двете страни, част от които са обществена информация в последните месеци, показва " Дневник ".

Изданието отбелязва, че " новият тип пари и финансова инфраструктура оттатък контрола на нито една централна власт, изключително на Съединените щати " дава привлекателен модел за Москва и Каракас. То напомня, че централни банки в редица страни като Англия и Китай също преглеждат опцията да употребяват технологии, сходни на биткойн, с цел да основат лични цифрови валути. Подобна концепция се разисква и в Израел, а стъпки към нея се направиха в Ливан и Дубай.

Във Венецуела президентът Николас Мадуро от предходната година приказва за " петро ", подкрепяна от петролните, газови, златни и диамантени запаси на страната, а източници от обкръжението на съветския президент Владимир Путин приказват за " крипторубла ", основана на биткойн. Съветникът на Путин по въпросите на районната икономическа интеграция Сергей Глазев споделя, представен от съветски издания като РИА " Новости " и " Комерсант ", че " инструментът е доста подобаващ " за " чувствителни " действия и за осъществяване на " заплащания към бизнес сътрудниците из целия свят без значение от глобите ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР