Русия и Украйна вярват, че конфликтът ще приключи чрез преговори,

...
Русия и Украйна вярват, че конфликтът ще приключи чрез преговори,
Коментари Харесай

Китай вижда решение чрез преговори на войната в Украйна

Русия и Украйна имат вяра, че спорът ще завърши посредством договаряния, сподели специфичният делегат на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей, макар че враждуващите страни гледат доста друго на вероятността за мирни договаряния и са непреклонни в позициите си, предава Ройтерс.

Ли Хуей предизвести дипломати и кореспонденти по време на последния си кръг от диалози Москва, Киев и няколко европейски столици, че войната рискува да ескалира още повече.

" Всички страни упорстват на личните си позиции и има относително огромна разлика в разбирането им за мирните договаряния... само че всички са съгласни, че договарянията, а не оръжията, в последна сметка ще сложат завършек на тази война ", сподели Ли.

" Повече от две години след експлоадирането на войната освен че няма признаци на мъртвило в боевете, само че има и опасност от по-нататъшна ескалация на спора ", добави той, откакто сподели, че счита, че осигуряването на преустановяване на огъня ще бъде мъчно.

Китай и Русия реализираха партньорство " без ограничавания "  преди войната да избухне при започване на 2022 година и Пекин се въздържа да осъди Кремъл за нашествието.

Все отново някои украински публични лица споделиха, че Пекин би трябвало да взе участие в договаряния за преустановяване на боевете.

Руските сили постепенно напредват и в този момент управляват малко под една пета от Украйна. Украинската контраатака предходната година не съумя да реализира обилни триумфи, откакто техните сили изтласкаха съветските войски от огромни елементи от страната на изток и юг през 2022 година

Ли сподели, че Русия прави оценка напъните на Китай в последния кръг от диалози. Той посети и Германия, Франция и Полша този месец, до момента в който Украйна счита скорошното му посещаване за значимо.

Китайският делегат сподели, че Пекин желае интернационална мирна конференция, приета както от Русия, по този начин и от Украйна, като и двете вземат участие равностойно. Швейцария възнамерява да бъде хазаин на мирна конференция тази година, която съгласно Москва е обречена на провал без нейното присъединяване.

" Това, което би трябвало да подчертая, е, че китайската страна не поддържа едната страна пред другата и единствено желае да се увери, че срещата е сполучлива ", сподели Ли.

" Както можете да видите, желанието на китайската страна е доста ясно: да улесни ранното политическо споразумяване на тази рецесия ", добави той.

Ли сподели пред кореспонденти, че Китай е подготвен " с отворени прегръдки ", с цел да одобри всичко, което води до деескалация и договаряния.

" В бъдеще Китай ще продължи да играе неповторима роля и ще способства с " китайската мъдрост " ", сподели той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР