Русия и Украйна си прехвърлиха взаимно отговорността за катастрофата на

...
Русия и Украйна си прехвърлиха взаимно отговорността за катастрофата на
Коментари Харесай

Катастрофата с руския Ил-76 постави ООН в задънена улица

Русия и Украйна си трансферираха взаимно отговорността за злополуката на съветския боен аероплан Ил-76 покрай границата с Украйна на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано незабавно по искане на Москва.

Русия упреква Украйна, че е свалила самолета, в който, съгласно съветските управляващи, е имало 65 украински военнопленници. Заместник непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски съобщи: " Цялата информация, с която разполагаме, демонстрира, че ние имаме работа с едно преднамерено и добре премислено ликвидиране ".

Полянски упрекна украинците, че са подготвени да жертват своите лични жители поради геополитическите ползи на Запада.

" Украйна не беше осведомена за броя на машините, пътищата и средствата за превозване на пленници. Това единствено по себе си би могло да съставлява умишлен акт от страна на Русия, с цел да заплаши живота и сигурността за военнопленниците “, отговори украинският заместител непрекъснат представител в Организация на обединените нации Кристина Хайовишин.

Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации Розмари Ди Карло посочи, че международната организация не може да ревизира изказванията и събитията към злополуката, само че е ясно, че случаят става в изискванията на съветската инвазия в Украйна и вилнееща война.

" Призоваваме всички забъркани страни да се въздържат от дейности, изказвания или обвинявания, които могат да разпалят в допълнение този рисков спор ", сподели Ди Карло.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР