Русия и Украйна се приели предложението на унгарския нефтогазов концерн

...
Русия и Украйна се приели предложението на унгарския нефтогазов концерн
Коментари Харесай

Унгарската МОЛ плати за транзита на руския нефт през Украйна

Русия и Украйна се приели предлагането на унгарския нефтогазов тръст МОЛ (MOL) и притежаваната от него нефтопреработвателна компания " Словнафт ", която се намира в Братислава, да платят за преноса на съветския петрол по южния кулоар на петролопродова " Дружба ", съобщи словашкото издание " Правда " в сряда.

Дне по-рано стана ясно, че доставките по това направление, захранващо Унгария, Словакия и Чухия, са прекъснати от 4 август, поради върнат превод за преноса, осъществен от съветската " Транснефт " към украинската " Укртранснафта ", тъй като нарушава европейските наказания против Русия, поради войната в Украйна.

Властите в Киев са декларирали, че това ги устройва. Каква е платената сума и по какъв начин насетне ще се уреждат финансовите връзки с " Транснефт " не се показва.

Словашкият вицепремиер и министър на стопанската система Рихард Сулик заяви, че още в идващите часове може да се възобнови подаването на петрол по " Дружба ".

Още преди ден бе обявено, че МОЛ и " Словнафт ", който е един от най-големите в Централна Европа нефтопреработвателни комбинати, са почнали договаряния с съветската и украинската страни за обновяване на петролните доставки. В момента " Словнафт " се доставя с енергоресурси в цялостен размер от словашките нефтохранилища.

Сулик към този момент разгласи, че страната му разполага с петролни ресурси, които могат да обезпечат безпроблемно стопанската система на страната в продължение на 126 дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР