Русия и Украйна съобщиха, че са си разменили по 60

...
Русия и Украйна съобщиха, че са си разменили по 60
Коментари Харесай

Русия и Украйна си размениха по 60 военнопленници

Русия и Украйна оповестиха, че са си разменили по 60 военнопленници, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на защитата заяви, че 60-те освободени от Украйна съветски бойци ще бъдат превозени със аероплан до Москва, с цел да получат здравна помощ и психическа поддръжка.

Началникът на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак приветства завръщащите се украинци като герои и сподели, че измежду тях има десетки, които са отбранявали град Мариупол, в това число обсадения стоманодобивен комплекс „ Азовстал “, до момента в който Русия не ги принуди да се предадат през май.

„ Продължаваме да връщаме бранителите на Мариупол - в днешния лист от 60 души 34 са от тях, в това число 14 от „ Азовстал “. Някои са ранени и ще получат всякаква нужна помощ в Украйна “, сподели Ермак. Някои от освободените са държани на съветска територия, а други в Оленовка, лагер за военнопленници в окупираната от Русия Донецка област в Украйна, добави той.

Украйна упрекна Русия, че е направила през юли военно закононарушение, като е нанесла удар по Оленовка, вследствие на който починаха десетки военнопленници. Русия съобщи тогава, че Украйна е обстрелвала лагера.

Двете страни си размениха до момента стотици военнопленници в серия от обмени през миналите няколко месеца.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР