Русия и Турция имат и подготвят и други проекти за

...
Русия и Турция имат и подготвят и други проекти за
Коментари Харесай

Путин обяви: Русия ще продава на Турция и други оръжия освен С-400

Русия и Турция имат и приготвят и други планове за продажба на оръжия с изключение на договорката за системата за противовъздушна защита С-400. Това разгласи съветският президент Владимир Путин, говорейки при откриването на Руско-турския съвет за съдействие по време на визитата на турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган в Москва.

Путин акцентира, че приключването на контракта за 2,5 милиарда $ за доставка на създадените от Русия С-400 в Турция сега е главен приоритет , откакто става въпрос за военно-техническо съдействие сред двете страни.

" Има съществени задания пред нашите страни, когато става въпрос за усилване на съдействието във военно-техническата сфера. На първо място, приказваме за привършване на контракта за доставяне на Турция със зенитни ракетни системи ", коментирал Путин.

" Има и други обещаващи планове в дневния ред, свързани с доставката на съвременни съветски отбранителни артикули на Турция ", добави Путин, без да прецизира какво може да е това.

Москва и Анкара подписаха контракт за 2,5 милиарда $ за доставка на четири батальона С-400 на Турция в края на 2017 година След като доставките стартират през юли, Турция ще се трансформира в една четвъртата страна, която има системата след самата Русия, Беларус и Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР