Русия и Северна Корея засилват сътрудничеството си. Руският лидер Владимир

...
Русия и Северна Корея засилват сътрудничеството си. Руският лидер Владимир
Коментари Харесай

„Властта на мъртвите“: Путин отива в КНДР и това няма да се хареса много на Запада

Русия и Северна Корея ускоряват съдействието си. Руският водач Владимир Путин ще бъде подготвен да посети Пхенян в близко бъдеще. Какво да чакаме от това посещаване и по какъв начин това може да се отрази на развиването на връзките сред двете нуклеарни сили? Нека обсъдим това с политолога Андрей Суздалцев.

Руският президент Владимир Путин е подготвен да посети Пхенян в близко бъдеще. Това заяви външното министерство на КНДР. В изказването си корейското дипломатическо ведомство назова съветския водач най-близкият другар на корейския народ.

По-рано, по време на визитата си в Далечния изток, севернокорейският водач Ким Чен-ун предложения Владимир Путин да посети Северна Корея и той одобри предлагането. Явно страните към този момент дефинитивно са договорили всички елементи към идната аудиенция.

Какви са вероятностите за развиване на съдействието сред нашите страни? Водещият на " Първи съветски " Никита Комаров беседва за това с политолога Андрей Суздалцев в ефира на програмата " Царград. Главното ".

Защо Путин отива в Пхенян?

: Тази обстановка е „ прозорец на опциите “ за КНДР. Защото скъсахме връзките с Южна Корея, която беше от най-големите ни търговски сътрудници. И ние получавахме технологии оттова. Следователно това е сериозна загуба, осезаема.

Включително, апропо, доставки на корейски коли. Северна Корея, несъмнено, е щастлива от това. Защото връзките ни с Южна Корея и съществуването на ферибот сред Пусан и Владивосток доста изнервяха Пхенян. Това първо.

Освен това в актуалната им конституция се счита, че решенията се вземат от Ким Ир Сен, който от дълго време е умрял. Помня го към този момент на остарели години. Но това е тяхната „ власт на мъртвите “. Нещо сходно може да се откри единствено по времето на фараоните, в историята на Древен Египет. Но като цяло това е доста твърдо държавно управление, което постоянно е разчитало на поддръжката на Китай.



- Да, имаше непрекъснати хули там. Но Китай просто беше заинтересуван от Корея. Точно като в този момент. Това е като вдигнат пестник. Освен това, даже нуклеарен пестник. Което постоянно е демонстрирало, че самите китайци може и да не вършат това. Но има луди, които могат да хвърлят нуклеарна бойна глава и по теб, и по Япония, и по Гуам, и по Южна Корея... Въобще това постоянно са били сложни връзки.

Що се отнася до Северна Корея, тя, несъмнено, е заинтригувана от търговия с Русия. Нуждае се и от доставки на нужните първични материали, от петрол до дървен материал, и разнообразни технологии.

Защото технологиите, с които разполага КНДР, не са доста забавни за нас. Те нормално са вторични. Спомняте ли си какъв брой доста се говореше по какъв начин ще доставяме и получаваме военно съоръжение от Китай? Това е занимателно! Цялото това съоръжение е вторично, около-съветски мостри. Тоест ние сме много по-напреднали.



- Добре, само че какво значи масовостта? Виждате ли, това също са въпроси и на качество. В продължение на десетилетия, както се споделя, те обработваха с пили и събирали снаряди от 122 диаметър. И в този момент ни упрекват, даже американците изпратиха сателитни фотоси в Организация на обединените нации, на които се вижда по какъв начин вървят доставките на тези контейнери с тези снаряди.



- Няма доказателства за това. Това са корейски ракети по руска структура. Най-вероятно може да има снаряди. Въпреки че украинците към момента не са ни посочили нито един от тях. В същото време, Украйна имаше такива снаряди. Взеха ги отнякъде. Севернокорейски снаряди. Които като цяло са лежали в складовете и към момента остава открит въпросът за тяхната валидност и успеваемост. Няма информация за това. За ракетите и впрочем трябват доказателства. Ние, кой знае за какво, се отдръпваме от тази тематика и въобще не считаме за належащо да приказваме за това.

Корейците на драго сърце ще ни го продадат, би трябвало им валута. И ще ни желаят технология. Между другото, нуклеарната бомба и ракетите им са основани значително от украинските учени и експерти. Те са вложили доста в тази материя. Но не сме чували съветски експерти да участват там или да вземат присъединяване по някакъв метод. Но в този момент сме в подобен предвоенен стадий преди световна война, че нямаме доста избор.

- Или да се доставят в Северна Корея, като отговор. Но като цяло това е, разбирате ли, балансиране на ръба на третата международна война.

Търговско-икономическите връзки

— Първо, в този миг и Пекин, и Москва имаха доста сложни връзки с Пхенян.



- Да Разбира се, бяхме афектирани. Че не ни взимате под внимание. Това, че тестванията, които корейците организираха, бяха на процедура, пред портите на Владивосток, най-големият ни метрополис в Далечния Изток. И те даже не го разискаха с нас. Направиха подземни нуклеарни опити и даже не ни осведомиха, разбирате ли? И това е действителна опасност. Затова отговорихме по този метод.

Сега сме събрали група туристи от Хабаровския край, които ще отидат в севернокорейските курорти, с цел да се провиснал и да карат ски в планината. И това е ужасно.



- Мисля, че е нежелателно. Севернокорейците изсичат нашите гори от десетилетия. Знам по какъв начин се отнасят към съветската природа в Сибир и Далечния изток. Аз съм от далечния изток и съм срещу сходни неща. Това е съсипия за нас. Това не е поддръжка или помощ.



- Знаеш ли, мъчно е с тях. Това са доста сложни договарящи. Те не са положителни и в осъществяването на това, което дават обещание.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР