Русия и Саудитска Арабия ще предложат на ОПЕК и страните

...
Русия и Саудитска Арабия ще предложат на ОПЕК и страните
Коментари Харесай

Русия и Саудитска Арабия са за безсрочно продължение на споразумението за ограничаване на добива на петрол


Русия и Саудитска Арабия ще предложат на ОПЕК и страните отвън картела да усилят добива на нефт през третото тримесечие с 1,5 млн. барела дневно, а по-нататък да вземат решение според от обстановката през септември, разяснява министърът на енергетиката на Русия Александър Новак

„ Предлагаме това единствено за третия месец През септември ще забележим каква е обстановката на пазара и тогава ще решим какво да вършим по-нататък. Сега, през третото тримесечие търсенето ще пораства, по тази причина предложение като това е оправдано “, добави Новак, представен от съветски организации.

„ Предлагаме да увеличим добива с 1,5 (млн. барела), а по-късно да забележим обстановката на пазара “, добави той. Предвижда се разпределението по квоти да е равно за всички участващи страни.

Руският енергиен министър съобщи по-рано, че Русия и Саудитска Арабия са за последователно нарастване на добива на нефт.

Освен това по думите му, президентът на Русия Владимир Путин и принцът на Саудитска Арабия Мухамед бен Салман Ал Сауд са взели решение дружно да се разгласят за безсрочно продължение на съглашението сред страните от ОПЕК и отвън картела. Държавите, участващи в съглашението също са за продължение, просто би трябвало да се откри точната форма.

Безсрочното съглашение няма да засяга съответни количества за рандеман, само че страните ще могат да вземат решение за параметрите при положение на потребност. Този вид ще се разисква на срещата във Виена на 22 юни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР