Русия и САЩ имат механизми за управление на ядрените рискове

...
Русия и САЩ имат механизми за управление на ядрените рискове
Коментари Харесай

Русия и САЩ имат механизми за управление на ядрените рискове

Русия и Съединени американски щати имат механизми за ръководство на нуклеарните опасности на ниво разследващи организации, сподели през днешния ден почитан американски посланик, представен от Ройтерс.

Елизабет Руд, шарже д`афер в посолството на Съединените щати в Москва, посочи, че към този момент няма планувани срещи по въпроса, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец шефът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Уилям Бърнс се срещна в Турция с ръководителя на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин и го предизвести, че има последици за страната му, в случай че употребява нуклеарни оръжия, сподели Белият дом. Министерството на външните работи на Русия съобщи, че двамата са разискали деликатни въпроси, които отхвърли да разяснява.

От началото на войната в Украйна през февруари представители на съветските управляващи на няколко пъти загатнаха за допустима приложимост на нуклеарни оръжия. Западът реагира остро и предизвести Москва да не прибягва до подобен ход на фона на неуспехите си на фронта.

" Директор Бърнс не контракти нищо и не разиска споразумяване на спора в Украйна " по време на срещата си с Наришкин, сподели Елизабет Руд, която приказва пред РИА Новости. Тя означи, че в случай че е належащо, може да бъде уредена нова среща по този канал, като посочи, че доколкото знае, към този момент " няма нищо планувано ".

Русия даде да се разбере, че е подготвена за диалози със Съединените щати на по-високо ниво. Кремъл обаче сподели, че среща сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън на този стадий въобще не стои на дневен ред.

Представители на Русия и Съединени американски щати се събират на следващия ден в Кайро за диалози до 6 декември, които ще бъдат отдадени на обновяване на инспекциите на реципрочна основа по контракта " Нов СТАРТ " за редуциране на нуклеарните оръжия. Москва обаче съобщи, че е малко евентуално да бъде реализиран бърз пробив, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР