Русия и Китай засилват икономическото си влияние в Иран, докато

...
Русия и Китай засилват икономическото си влияние в Иран, докато
Коментари Харесай

Русия и Китай засилват икономическото си влияние в Иран

Русия и Китай ускоряват икономическото си въздействие в Иран , до момента в който европейците намират за по-трудно да подценен дейностите на Вашингтон да изолира стопански Ислямската република, осведоми Агенция Франс Прес.

Евразийският стопански съюз подписа краткотрайно комерсиално съглашение с Иран . Те алармираха, че възнамеряват договаряния за основаване на зона за свободна търговия.

 Иран и Турция разискаха единен фронт на мюсюлманския свят против Израел и Съединени американски щати
Иран и Турция разискаха единен фронт на мюсюлманския свят против Израел и Съединени американски щати

Мюсюлманските страни би трябвало да осъдят дейностите на Съединени американски щати и Израел

Междувременно иранският министър на петрола съобщи, че китайската държавна петролна компания CNPC е подготвена да размени Total в огромен план за експлоатиране на газово находище в Иран, в случай че френската компания се отдръпна.

По-рано този месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп взе противоречиво решение да изтегли страната от интернационалното съглашение с Иран за нуклеарната стратегия.

 Европейски Съюз изоставя $, разплаща се с Иран за петрола в евро
Европейски Съюз изоставя $, разплаща се с Иран за петрола в евро

Това настояват съветските медии

Китай, Русия, Англия, Франция и Германия, подписали се под договорката през 2015 година, се опълчват на дейностите на Вашингтон. Но фирмите по света са изправени пред сложен избор , защото в предишното Щатите постановиха огромни санкции на компании, които нарушават американските наказания.

Тази седмица Европейски Съюз стартира работа по проект за опазване на нуклеарното съглашение. Днес френският президент Еманюел Макрон съобщи, че една от аргументите е, че " по този начин нашият бизнес може да остане " в Иран . Обаче от Total намекнаха, че ще продължат да влагат единствено в случай че бъдат изключени от глобите на Съединени американски щати. Датската корабна компания Maersk Tankers заяви, че ще приключи активността си в Ислямската република.

 Лавров се надява на обединена и мощна Европа против Съединени американски щати за иранската договорка
Лавров се надява на обединена и мощна Европа против Съединени американски щати за иранската договорка

Европа и различен път се е предавала на напън от Вашингтон, пренебрегвайки личните си ползи, изяснява Лавров

В същото време Русия, един от най-големите бранители на нуклеарната договорка, ускори комерсиалните връзки с Техеран.

В столицата на Казахстан Астана Евразийският стопански съюз подписа краткотрайно комерсиално съглашение с Иран, което планува понижаване на митата върху стотици артикули.

Евразийският стопански съюз, в който влизат Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан, също възнамерява да стартира тригодишни договаряния с Техеран за основаване на зона за свободна търговия.

Пекин също алармира, че има намерение да продължи търговията с Иран.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи на конференция в София, че от на следващия ден Европейски Съюз ще стартира да подхваща ограничения за блокиране на резултата от глобите на Съединени американски щати против Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР