Русия и Китай се противопоставят на „политизирането на спорта и

...
Русия и Китай се противопоставят на „политизирането на спорта и
Коментари Харесай

Путин подкрепи Китай срещу „политизирането“ на олимпийските игри в Пекин

Русия и Китай се опълчват на „политизирането на спорта и демонстративния бойкот“ преди зимните олимпийски игри в Пекин, сподели през днешния ден съветският президент Владимир Путин в послание към спортистите от страната си, заяви АП.

Съединени американски щати са измежду няколкото страни, които оповестиха, че няма да изпратят политици или други представители на игрите идващия месец в границите на така наречен дипломатически протест, аргументирайки решението си със своята угриженост за спазването на човешките права в Китай. Руският президент от своя страна възнамерява да участва на олимпийските игри и да се срещне с китайския си сътрудник Си Цзинпин, напомня АП.

„Смятам, че главната цел на тези надпревари е да привлекат колкото се може повече жители към спорта и да укрепят другарството сред народите. Тези подходи се споделят и от уредниците на идните игри, нашите китайски другари. Заедно ние се противопоставяме на политизирането на спорта и демонстративния протест. Подкрепяме обичайните олимпийски полезности, на първо място равенството и справедливостта“, съобщи съветският президент.

Вместо нормалната гала в Москва преди заминаването на съветските тимове за олимпиада, Путин се обърна посредством видеовръзка към спортистите, които са в подготвителни центрове в цяла Русия.

„Моля вас и всички ваши съотборници да спазвате прецизно всички условия на организационния комитет на игрите и да следвате прецизно всички медицински инструкции“, сподели той.

Както и на миналогодишните летни олимпийски игри в Токио, руснаците ще се състезават без името и флага на страната си на игрите в Пекин, което е последица от продължаващи години наред разногласия за допинг. Отборът ще взе участие от името на Руския олимпийски комитет (РОК).
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР