Русия и Китай са основните стратегически съперници на , заяви

...
Русия и Китай са основните стратегически съперници на , заяви
Коментари Харесай

Пентагонът счита Русия и Китай за основните си стратегически съперници

Русия и Китай са главните стратегически противници на , съобщи шефът на Пентагона Марк Еспър по време на тирада в американския център на корпорацията „ Ранд “. Текстът на речта му е оповестен на уеб страницата на военното ведомство, оповестява БГНЕС. " Днес, в ерата на огромна конкуренция на силите, Министерството на защитата дефинира Китай, а по-късно и Русия, като съществени наши стратегически противници ", споделя той. " И 2-те страни модернизират своите военни сили и уголемяват опциите си за галактическата сфера и киберпространство ", уточни Еспер. И добави, че " Съединени американски щати и техните сътрудници би трябвало да продължат да пазят нашите основополагащи правила и нашия метод на живот и ние сме решени да го създадем ".
По-рано пресслужбата на съветското посолство във Вашингтон, разяснявайки изказванията на генерала от американските военновъздушни сили Тимъти Рей за заплахата, която съставляват Москва и Пекин, съобщи, че американската войска избира да раздухва " съветската опасност “ пред продуктивния разговор. Дипломатите приканиха американските управляващи „ да не раздухват антируските настроения в обществото “ и „ да се съсредоточат върху продуктивното взаимоотношение в полза на укрепването на световната непоклатимост и сигурност “. Изявления за „ съветската опасност “ от време на време се чуват от устата на западните политици - най-често от балтийските страни и Полша.
 Microsoft подписа мегасделка с Пентагона Microsoft подписа мегасделка с Пентагона
Американското Министерство на защитата разгласи, че резервира решението си да повери на компанията Microsoft мегаконтракт за рационализация и...
Москва неведнъж акцентира, че Русия в никакъв случай няма да нападна никоя от страните от НАТО. Според външния министър Сергей Лавров Северноатлантическият алианс е наясно с това, само че просто употребява претекста, с цел да разположи повече войски покрай съветските граници. Москва неведнъж е изразявала угриженост от натрупването на сили на НАТО в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР