Русия и Китай поискаха ООН да свика заседание на Съвета

...
Русия и Китай поискаха ООН да свика заседание на Съвета
Коментари Харесай

Русия и Китай искат свикване на Съвета за сигурност заради ракетите на САЩ

Русия и Китай желаеха Организация на обединените нации да свика съвещание на Съвета за сигурност, поради " изявления на американския публични лица, за проекти да бъдат създадени и ситуирани ракети със междинен обхват на деяние. ", написа Ройтерс.
Москва и Пекин считат, че съвещанието на 15-членния съвет би трябвало да се концентрира върху " закани за интернационалния мир и сигурност " и желаеха да бъде изслушан Изуми Накамицу, който управлява специалистите по разоръжаване на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.
Пентагонът разгласи на 19 август, че са тествали стандартна, крилата ракета, която е поразила задачата си след полет от над 500 километра.
Това е първият сходен тест, откогато Съединени американски щати излязоха от подписания през 80-те Договор за заличаване на ракетите със междинен и по-малък обхват на деяние (ДРСМОД).
Американският министър на защитата Марк Еспър сподели по тематиката в телевизионно изявление, че Съединени американски щати би трябвало да са способни " да отговорят на неприятното държание на Китай ".
По-рано, по време на посещаване в Австралия, Еспър сподели още, че поддържа концепцията в най-скоро време в Азия да бъдат ситуирани ракети земя-земя със междинен обхват на деяние.
Вчера съветският президент Владимир Путин сподели, че Съединени американски щати са способни да разположат нови крилати ракети в Полша и Румъния, което Москва смята за опасност, на която би трябвало да отговори.
Съединените щати оповестиха, че нямат проекти да разполагат нови ракети в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР