Русия и Китай намаляват използването на долара в търговиятаРуският президент

...
Русия и Китай намаляват използването на долара в търговиятаРуският президент
Коментари Харесай

Русия и Китай намаляват използването на долара в търговията

Русия и Китай понижават потреблението на $ в търговията
Руският президент Владимир Путин съобщи, че Москва и Пекин възнамеряват да употребяват личните си национални валути по-често в комерсиалните покупко-продажби, на фона на влошените връзки на Русия със Запада.

"Руската и китайската страна потвърдиха интереса си към по-активно потребление на национални валути при реципрочни плащания", съобщи Путин пред публицисти по време на конференция с китайския водач Си Дзинпин по отношение на договарянията на икономическия конгрес в съветския източен съветски град Владивосток.

Путин съобщи, че това ще "увеличи стабилността на банковите услуги при интервенции по експорт и импорт, до момента в който има опасности на международните пазари".

Русия е изправена пред все по-строги наказания, откогато разгневи Запада и Киев, като анексира Крим през 2014 година и поддържа сепаратистките бунтовници в източна Украйна.

През последните месеци Съединени американски щати постановиха още наказания поради хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори и отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му във Англия.

След последния кръг от наказания на Съединени американски щати и под опасността от спомагателни ограничения рублата спадна внезапно по отношение на $ и еврото.

Юанът пък пада непрекъснато по отношение на $ през последните месеци.

Путин съобщи през юли, че "политическите разногласия вредят на $ като световна аварийна валута".

Той сподели, че китайският юан в това време е "придобил качествата" на аварийна валута. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР