Русия и Европа могат да си сътрудничат по въпросите на

...
Русия и Европа могат да си сътрудничат по въпросите на
Коментари Харесай

Франция и Германия допуснаха доставки на "зелен водород" по "Северен поток 2"

Русия и Европа могат да си сътрудничат по въпросите на климата, а по тръбите на " Северен поток 2 " би могъл да тръгне " зелен водород ", който да зарежда континента с " климатично неутрална сила ".

Такава визия посланиците на Германия и Франция в публикация, оповестена от деловото издание РБК.

Според Геза Андреас декор Гайр и Пиер Леви в идващите десетилетия Русия може да се трансформира в снабдител на водород, водещ туристически център на света, както и център на " зеленото " финансиране. Дипломатите считат за " значима " поръчката на съветския президент Владимир Путин, че страната му ще е климатично неутрална не по-късно от 2060 година (десетина години след ЕС).

Идеята не е напълно нова

В публикацията, още няколко акцента от която следват в този материал, " зеленият " водород се загатва единствено пътем - като вероятен сюжет. Това става в миг, когато след съглашение сред Вашингтон и Берлин за неналагане на нови наказания на плана, само че тръбата чака утвърждение от немските регулатори, с цел да стартира употребата ѝ,.

Чистият водород, създаван с мощности, разчитащи на нисковъглеродна сила, обаче е значима част от бъдещата климатична политика на Европейски Съюз. Еврокомисията тактиката си за водорода предходната година, а през август тази визията си за бъдещето на зеления превоз, в което водородът също има място. Брюксел и за основаване на такива водородни мощности отвън Европейски Съюз, да вземем за пример в Украйна.

Поддръжници на " Северен поток 2 " - мощно оспорван в Европа поради рисковете от задълбочаването на енергийната взаимозависимост от Русия - настояват от няколко години, че опцията за доставка на водород в бъдеще е евентуална изгода от плана. Германският бизнес счита това за допустимо, само че деятели имат.

Канцлерът Ангела Меркел е заявявала, че Германия предпоставя " ненужността " на съветския газ след 2045 година поради трансформацията на енергийния бранш в Европа. Руски представители от своя страна са опциите Русия да изнася водород към страната.
Идеята, чието реализиране още наподобява надалеч, бе препоръчана за пръв път през 2018 година от основаната в Германия Uniper, една от фирмите в построяването на плана. " Газпром ", работеща над технология за преобразяване на природен газ във водород, в никакъв случай не е отхвърляла подобен вид (а изпълнителният шеф на плановата компания за " Северен поток 2 " Матиас Варниг съобщи през юли, че той се изследва в момента). Реализацията му в същото време би желала построяването на съществени мощности, с каквито Русия сега не разполага, и, съгласно, решение на механически въпроси, свързани с превоза на водорода по тръбите.
Русия към този момент насочи към Германия през декември и различно предложение - въпросният способ, пиролиза, да се употребява в фабрики, които " Газпром " може да построи в Северна Германия, където " нисковъглероден водород " да се създава от доставяния от компанията газ.

Прогноза за след 30 години

По думите на двамата посланици Русия има капацитет да стане значим достанчик освен на устойчива сила, само че и на софтуерни решения и научни постижения, в случай че осъзнае провокациите в изменението на климата, в случай че се възползва от разкрилите се благоприятни условия и одобри смели политически решения дружно с сътрудниците си в Европа. Впечатляващата ѝ природа може да притегли доста пътешественици, а въглищният Кузнецки басейн (известен като Кузбас, в южната част на страната) може да стане район на просвета и " зелена " индустрия.

Отбелязват се и капацитетът за ролята на атомната енерия в енерийния баланс, дружно с " безкрайните гори " на Русия, смекчаващи изменението на климата, и този в износа на редки земни меали, незаменими във ветропарковете и електрическите автомобили. Зелената промяна би " нараснала качеството на всекидневния живот освен в Москва, а и в цялата страна. "

Всичко това се разказва във тип на догадка за времето след 30 години. " Звучи прекомерно добре, с цел да е правилно?... Действително е допустимо след 30 години, " в случай че Европейски Съюз и Русия си протегнат ръка, считат Фон Гайр и Леви.

Публикацията е замислена да съвпадне с навечерието на идната климатична конференция COP26, която стартира в края на тази седмица в Глазгоу, Шотландия (в която Путин ще се включи видеоконферентно). Посланиците считат, че климатичното съдействие сред Русия и Европейски Съюз може да се укрепи, когато Франция стане ръководител на Съвета на Европейския съюз в първата половина на 2022 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР