Русия и другите съюзници на венецуелския президент Николас Мадуро трябва

...
Русия и другите съюзници на венецуелския президент Николас Мадуро трябва
Коментари Харесай

САЩ: Руснаците да напуснат Венецуела!

Русия и другите съдружници на венецуелския президент Николас Мадуро би трябвало да си тръгнат от Венецуела. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, представен от " Ню Йорк поуст ".

" Руснаците би трябвало да си вървят " и " всички други страни, които пречат на венецуелците да възстановят демокрацията, би трябвало да си вървят ", съобщи той в ефира на телевизия Ей Би Си.

Американският посланик уточни, че ще беседва по-подробно за съветското наличие в Каракас с сътрудника си Сергей Лавров, с който ще се срещне след няколко дни в коридорите на конгрес във Финландия. " Целта е ясна ", сподели той - " желаеме иранците, руснаците и кубинците да си тръгнат ".

Позициите на Москва и на Вашингтон по тематиката Венецуела остават противоположни и доближаването им сега наподобява малко евентуално. Сергей Лавров ги дефинира като несъвместими след телефонен диалог с американския си сътрудник Майк Помпео. Въпреки това съветският министър на външните работи изрази подготвеност за продължение на диалозите. Съединени американски щати поддържат опозиционния водач Хуан Гуайдо, до момента в който Русия стои зад Мадуро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР