Русия и Беларус започват от днес най-мащабното военно учение от

...
Русия и Беларус започват от днес най-мащабното военно учение от
Коментари Харесай

Руснаците започват най-голямото военно учение от съветската епоха насам


Русия и Беларус стартират от през днешния ден най-мащабното военно обучение от времената на руската ера насам. Тренировките ще се проведат на територията на двете страни и ще продължат до 20 септември. Съвместното стратегическо обучение " Запад-2017 " ще се управлява от началниците на генералните щабове на Русия и Беларус.

Участие в него ще вземат към 12 700 бойци. От страна на армията на Беларус те ще бъдат повече – 7 200 души. Руснаците ще са към 5 500. В учението ще се включат над 750 единици бойна техника – към 70 самолета и вертолета, 250 танка, до 200 оръдия, реактивни системи за залпов огън и минохвъргачки, а също и 10 кораба.

" Настоящото обучение съставлява заключителен стадий от взаимната подготовка на въоръжените сили на Русия и Беларус. То ще се организира на територията на полигони, ситуирани в Беларус, както и в съветските области Калининградска, Ленинградска и Псковска ", прецизират от съветското Министерство на защитата.

От там допълват, че ще се отработват дейности по следния сюжет: на територията на Беларус и съветската калининградска област са проникнали екстремистки групи, чиято цел е реализирането на терористични актове, както и дестабилизация на ситуацията. В същото време врагът разчита и на външна поддръжка, като получава материално-техническа помощ, оръжия и бойна техника по въздух и по море.

За битката с условните терористи е планувано да бъдат отработени следните дейности:

-Прехвърляне на войскови елементи и подразделения към територията, където работят екстремистите, както и последващото им уединяване

-Действия на групи от Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана в поддръжка на сухопътните войски и блокиране на въздушните канали за доставяне на противозаконните въоръжени групировки

-Провеждане на профилирана интервенция за неутрализиране на терористите и стабилизиране на ситуацията

-Осигуряване на морска обсада на региона на провеждането на специфичната интервенция от страна на Балтийския флот, секване на пътя за оттегляне на екстремистките групировки по вода

" Учението " Запад-2017 ", редом с антитерористичната си устременост, има чисто защитителен темперамент. Въпреки, че се организира главно на територията на Беларус, при създаването на сюжета е включен конвенционален съперник, който няма отношение към съответния район ", акцентират от съветското МО.

Въпреки това обаче от няколко месеца страните в района се тормозят от провеждането на това огромно обучение. Най-често такива сигнали идват от Балтийските страни, които се намират в непосредствена непосредственост до полигоните. От страна на НАТО руско-беларуското обучение бе разкритикуване неведнъж.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР