Русия и Беларус започнаха съвместното си военно учение „Съюзна решимост

...
Русия и Беларус започнаха съвместното си военно учение „Съюзна решимост
Коментари Харесай

„Съюзна решимост 2022“: Започна съвместното военно учение на Русия и Беларус


Русия и Беларус започнаха взаимното си военно обучение „ Съюзна решителност 2022 “. Маневрите ще продължат до 20 февруари на беларуска територия, оповестяват международните организации.

По данни на съветското военно министерство: „ На 5 беларуски полигона въоръжените сили на двете страни ще отработват отразяване на външна експанзия по време на отбранителна интервенция, противопоставяне против тероризма и отбрана на ползите на Съюзната страна “.

Изнасянето на техника и военни към Беларус стартира още преди 10 дни. На сателитни фрагменти, публикувани преди дни, се виждат квазибалистични ракети, зенитно-ракетни комплекси и щурмови самолети, ситуирани край три селища на 50-ина километра от украинската граница.

Според американски източници, представени от организация „ Ройтерс “, Русия е събрала към 70% от военните сили, нужни за евентуална пълномащабна инвазия на Украйна.

Учението в допълнение задълбочи спора сред Изтока и Запада по тематиката „ Украйна “.

В края на януари началникът на генералния щаб на беларуската войска Виктор Гулевич увери, че ученията не са опасност за Европа и че след приключването им съветските войски ще изоставен Беларус. Москва също неведнъж отхвърли да има проекти да нахлуе в Украйна, макар че поради учението на беларуско-украинската граница са струпани над 100 хиляди бойци.

Международните реакции не закъсняха.

Франция назова ученията „ жест на принуждение “, Украйна ги дефинира като „ психически напън “, а министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън сподели: „ Европа е изправена пред най-голямата рецесия в сигурността от десетилетия “.

Съединени американски щати предизвестиха, че офанзива може да има когато и да е.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР