Русия и Беларус ще проведат съвместни военни учения в Беларус

...
Русия и Беларус ще проведат съвместни военни учения в Беларус
Коментари Харесай

Русия и Беларус тренират за война

Русия и Беларус ще проведат взаимни военни учения в Беларус от 12 до 16 октомври, оповестиха съветските медии, базирайки се на информация на съветското военно министерство.

В ученията ще вземат участие шест страни от Организацията на Договора за групова сигурност – Русия, Беларус, Армения, Казахстан, Таджикистан и Киргизстан.

Руските въоръжени сили оповестиха, че акцент на ученията ще е подготовката и провеждането на мироопазващи интервенции. Военните маневри се случват на фона на нарасналото напрежение със западните страни. Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че западните страни финансират огромните митинги против него.

След извършените президентски избори през месец август в Беларус се организират митинги с искане оставката на Лукашенко. Опозицията разгласи, че резултатите от вота са манипулирани, а западните страни приканиха Минск да съблюдава човешките права и да спре репресиите против мирни жители. Мнозина бяха задържани, а водачите на опозицията избягаха зад граница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР