Русия и Беларус ще продължат съвместните проверки на боеготовността на

...
Русия и Беларус ще продължат съвместните проверки на боеготовността на
Коментари Харесай

Русия и Беларус продължават съвместните военни учения


Русия и Беларус ще продължат взаимните инспекции на боеготовността на въоръжените си сили след огромните им взаимни маневри северно от Украйна, които трябваше да приключат в неделя. Това заяви през днешния ден беларуското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

Решението за удължаването на инспекциите е взето поради засилената военна интензивност край съветските и беларуските граници, както и поради ескалацията на напрежението в Източна Украйна, се споделя в известието. В него не се загатва какво значи това за наличието на съветски войски в Беларус, чиято бройка по оценки на НАТО възлиза на 30 хиляди и те могат да бъдат употребявани за набези против Украйна.
Снимка: EPA

Кремъл не е коментирал взаимните маневри с Беларус. Говорителят Дмитрий Песков окачествява като провокации изказванията на Запада, че Русия ще нападне Украйна.

" Ню Йорк таймс " разяснява, че вестта за удължение на периода на взаимните руско-беларуски маневри оказва спомагателен напън върху Киев.
Снимка: EPA

Според изданието тези 30 хиляди съветски бойци в Беларус съставляват най-многочислената съветска дислокация на беларуска територия след края на Студената война. Границата сред Украйна и Беларус е с дължина към 665 благи (около 1070 км) и е значително незащитена, показва вестникът.

Обаче изчисляването на числеността на разположените съветски сили е нестабилно занятие, защото размерът на батальоните варира съгласно тяхното предопределение, написа Ню Йорк таймс ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР