Русия готви терористичен мегаудар по Киев с космическа ракета. Това

...
Русия готви терористичен мегаудар по Киев с космическа ракета. Това
Коментари Харесай

Билд: Русия готви терористичен мегаудар по Киев с космическа ракета

Русия готви терористичен " мегаудар " по Киев с галактическа ракета. Това написа немският таблоид " Билд ", като твърди, че разполага с извънреден запис на диалози сред някогашния началник на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин и сегашния шеф на дъщерното дружество Ракетно-космически център " Прогрес " Дмитрий Баранов, оповестява украинското издание " Фокус ".

Според немския вестник става въпрос за изстрелването на ракета-носител " Союз ", натъпкана с голямо количество гърмеж. Група високопоставени съветски служители възнамерявали да модифицират гражданската ракета--носител " Союз " по този начин, че след запуска тя да не доближи до орбита, а да падне в един от гъсто обитаемоте региони на Украйна, евентуално Киев. На борда трябвало да има голямо количество гърмеж.

" Билд " твърди, че има " извънреден " достъп до 7-минутен запис на диалози сред Рогозин и Баранов, датирани от януари 2023 година Рогозин и Баранов желали да се отличат в очите на президента Владимир Путин, твърди вестникът.

От разшифровката на диалога станало ясно, че съзаклятниците считат за най-удачно ракетата да бъде изстреляна от космодрума Плесецк под Архангелск, а не от космодрума " Восточный " на границата с Китай. Само за протокола - от Плисецк дистанцията само че Киев е 1300 км, а от " Восточный " - 6000 км.

Ракетата трябвало да бъде натоварена с 6,5-7,5 или до 9-10 тона гърмеж. При това, в случай че бъде изстреляна от Плесецк и лети от север, може да вземе 6,5 тона, а в случай че лети от изток — 9 тона.

В диалога Баранов отбелязва, че може да насочи ракетата във всяко направление за 8-22 секунди след старта.

 

Пред Рогозин и Баранов има три казуса, които би трябвало да решат, преди да извършат терористичния акт. На първо място, би трябвало да имат поради, че ракета, преминаваща с висока скорост (около 6 км/сек) през атмосферата, ще се нагорещи прекомерно и може да се взриви. Тоест, би трябвало да се откри метод да бъде защитена от това.

" Това е свръхзвуково връщане в атмосферата. Съществуващите тежки авиобомби FAB-500 [при такива условия - бел. ред.] не работят, стартират да прегряват, тротилът в тях се унищожава ", изрича подозренията си Баранов в публикувания от " Билд " запис.

А Рогозин се тормози да не би отломките да паднат на територията на Руската федерация и да навредят на руснаците: " Колко огромни са зоните на повреди? Къде са нашите опасности? ", пита той съучастника си. Има и проблем с точността - допустимо е отклоняване от 50-100 км от задачата, която може да е Киев или различен огромен град.

" Билд " отбелязва, че съучастниците считат, че са решили казуса с прегряването на ракетата - това им е споделил конструкторът на ракетни системи и разработчик на балистичната ракета " Тополь " Юрий Соломонов.

Баранов осведоми, че времето за подготовка на удара - за осъществяване на нужните калкулации - е " месец-два ", или шест месеца, в случай че е нужна промяна. Заговорниците се надяват да поберат на борда до 10 тона гърмеж.

Засега няма публична реакция от страна на разследващите служби на Украйна или западните партньорски страни, отбелязва украинският " Фокус ".

Освен това " Союз " е ракета-носител, предопределена за извеждане на галактически кораби и устройства в околоземна орбита. Ракетата е с височина към 50 м, диаметър към 10 м и тегло към 300 тона. Първата версия е основана през 60-те години на предишния век, по-късно постоянно е модифицирана и към този момент през 2010 година е употребена за превозване на астронавти до Международната галактическа станция.

Украинското издание припомня, че Русия се кани да построи в Беларус вместилище за нуклеарни бойни глави и пускови установки. Според западни медии работата продължава повече от година и всичко е съвсем готово.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР