Русия готви най-голямата война в Европа от 1945 г. насам,

...
Русия готви най-голямата война в Европа от 1945 г. насам,
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Русия готви най-голямата война в Европа от 1945 г.


Русия готви най-голямата война в Европа от 1945 година насам, разгласи английският министър председател Борис Джонсън пред „ Би Би Си “.

По думите му значително проектът на Москва към този момент е задействан.
Над 1500 нарушавания на примирието в Източна Украйна за денонощие е записала Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Продължават и взаимните обвинявания за пукотевица сред сепаратистите и Украйна. Киев заяви за двама починали бойци и четирима ранени.

Самообявилата се Луганска национална република твърди, че украинските въоръжени сили са се пробвали да нападат позиции на националната милиция, само че са били отблъснати. Според информацията от Луганск е имало опустошения и цивилни жертви.

Ключово изявление направи през вчерашния ден на Мюнхенската конференция по сигурност украинският президент Володимир Зеленски, който разгласи, че страната му търси само мир.

„ За да се помогне на Украйна не е нужно да се приказва за вероятни дати на инвазия. Ние ще защитим страната си на 16 февруари, на 1 март и на 31 декември “, съобщи Зеленски.

Ако се наложи, Организацията на Договора за групова сигурност, наричана още отговорът на Москва на НАТО, е подготвена да изпрати миротворци в Източна Украйна.



Появиха се и фрагменти на публицисти и украински управляващи, бягащи от пукотевица в региона на Луганск.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР