Русия гони 60 американски дипломати и закрива генералното консулство на

...
Русия гони 60 американски дипломати и закрива генералното консулство на
Коментари Харесай

КОНТРАУДАРЪТ: Русия гони 60 US дипломати и закрива консулство

Русия гони 60 американски дипломати и закрива генералното консулство на Съединени американски щати в Санкт Петербург, в отговор на решението на Вашингтон да изгони 60 съветски дипломати и да закрие съветското консулството в Сиатъл, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС и Асошиейтед прес.

Лавров добави, че същите реципрочни ограничения ще бъдат взети по отношение на всички останали страни, изгонили съветски дипломати по отношение на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия.

Руското външно министерство посочи, че Москва е оповестила за личност нон грата 58 чиновници на посолството на Съединени американски щати в Москва и двама на генералното консулство в Екатеринбург за " активност, несъвместима с дипломатическия им статус ".

Американските представители би трябвало изцяло да освободят постройката на консулството в Санкт Петербург не по-късно от 31 март. Обявените за личност нон грата дипломати би трябвало да изоставен Русия до 5 април.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР