Русия екстрадира четирима австрийски дипломати, предаде Ройтерс, като се позова

...
Русия екстрадира четирима австрийски дипломати, предаде Ройтерс, като се позова
Коментари Харесай

Русия екстрадира четирима австрийски дипломати

Русия екстрадира четирима австрийски дипломати, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на съветското външно министерство.

Агенцията отбелязва, че тази стъпка се подхваща като ответна мярка, откакто Австрия екстрадира по-рано четирима съветски дипломати при положение, обвързван с съмнения за шпионаж. Русия разгласи като ответна мярка четирима австрийски дипломати за личност нон грата, които до края на деня на 23 февруари би трябвало да изоставен страната, се споделя в изказването на съветското външно министерство, представено от ТАСС.

ТАСС отбелязва, че в министерството на външните работи на Русия през днешния ден е бил извикан посланикът на Австрия в Москва Вернер Алмхофер, пред който е бил изразен съдбоносен митинг по отношение на изгонването на четирима съветски дипломати от Виена.

Като ответна мярка четирима сътрудници на посолството на Република Австрия в Руската федерация са оповестени за личност нон грата. Те следва да изоставен територията на страната до края на деня на 23 февруари 2023 година На посланика е връчена съответната нота, се споделя в изказването.

,,Недружелюбната и неоправдана с нищо стъпка на Австрия нанася сериозна щета на двустранните връзки, които са в рецесия поради дейностите на австрийската страна. Това вреди и на интернационалния престиж на Австрия, която се е представяла преди като безпристрастна, неутрална страна и център на интернационалната дипломация'', се споделя още в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР