Русия е все по-голяма заплаха и е готова да използва

...
Русия е все по-голяма заплаха и е готова да използва
Коментари Харесай

Лондон предупреди за растяща заплаха от руска пропаганда и кибератаки

Русия е все по-голяма опасност и е подготвена да употребява агитация, диверсии и хакерски атаки, с цел да разклати устоите на Англия и останалата част от Европа, съобщи английският консултант по въпросите на националната сигурност Марк Седуил, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Пред парламентарна комисия Седуил, под чието управление се прави инспекция на английските служби за сигурност, съобщи, че Русия се пробва да " всява раздори " и да подкопава демокрацията във Англия и други западни страни.

Той сподели, че произлизащите от Русия закани варират от неконвенциални войни като акции за дезинформация до рискове, свързани с повишението на нейните благоприятни условия във военно отношение в Северния Атлантик и Източна Европа.

" Знаем, че произлизащата от Русия опасност се ускорява и разнообразява ", сподели Седуил. " В по-общ проект отношението на Русия към Запада се утежни и наподобява това ще продължи и отсега нататък. "

През последните седмици зачестиха обществено изразяваните от Англия позиции за опасност от Русия. Същевременно пораства безпокойството измежду някои кръгове в ръководещата Консервативна партия от вероятните отблясъци на съкращенията на разноските във военната сфера, отбелязва " Ройтерс ".

Миналия месец при най-откритата си офанзива против Русия министър председателят Тереза Мей я упрекна, че се меси в избори и популяризира подправени вести в медиите.

Миналата седмица началникът на английските въоръжени сили сподели, че търговията и интернет са под риск от вреди при съветска офанзива против инфраструктура като дълбоководните кабели за връзка, като може да бъдат нарушени финансови транзакции за трилиони долари.

Седуил упрекна Русия, че популяризира подправени вести в медиите за държанието на военнослужещи в Източна Европа, където НАТО разположи свои сили, а задачата била да се подкопае легитимността на наличието им там.

Той упрекна Русия и че се е намесила в неотдавнашните избори във Франция, въпреки да уточни, че по този начин или другояче това не е имало необикновен късмет да повлияе на резултатите.

" Очевидно задачата е била да се подкопае доверието на жителите в техните системи, видяхме много неща и другаде ", съобщи Седуил.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР