Русия е внесла в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция

...
Русия е внесла в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция
Коментари Харесай

Резолюция на Русия без името Хамас“ предлага прекратяване на огъня в Газа

Русия е внесла в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации проекторезолюция за неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа.

Резолюцията приканва както Израел, по този начин и Газа да одобряват неотложно филантропично преустановяване на огъня и предизвестява за опасността от " пълномащабна война " в Близкия изток.

Reuters написа, заявявайки че се е срещнала с текста на резолюцията, че апелът за прекъсване на огъня евентуално е ориентиран към Хамас и останалите радикални групи, само че без да се показва името им.

Проектът е къс - пет съществени точки на една страница. Той приканва за неотложно, трайно и изцяло спазвано филантропично преустановяване на огъня, безвредно освобождение на всички заложници, разпределение на филантропична помощ и безвредна евакуация на цивилни в потребност.

Резолюцията, която е дълга една страница и е публикувана измежду дипломатите в Съвета за сигурност, осъжда насилието против цивилни и всевъзможни терористични актове. Документът формулира искане за освобождение на заложниците, допускане на филантропична помощ в линията Газа и обезпечаване на безвредна евакуация на цивилни.

Резолюцията е прегледана на закрито съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя удостовери, че е внесъл такава резолюция. " Трябва да стартираме диалози, случилото се на 7 октомври на територията на Израел е неприемливо ", сподели Небезня пред кореспонденти, само че и в неговото устно изказване името " Хамас " не се загатва.

" Регионът е на ръба на пълномащабна война и невиждана филантропична злополука ", цитира ТАСС дипломата. " Убийствата и насилието по отношение на цивилни както в Израел, по този начин и в Палестина са неприемливи.

И съгласно Небезня, който повтаря тезата на съветския президент Владимир Путин, " отговорността за назряващата война в Близкия изток значително е на Съединените щати " и това е, тъй като Вашингтон се пробва да " монополизира мирния развой " в Близкия изток.

BBC написа, че Москва не се е съветвала с други членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации преди внасянето на резолюцията, а фактът, че в проектодокумента не се загатва Хамас значи, че самодейността на Русия " явно не е сериозна и няма поддръжка от болшинството н Съвета.

Резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации изискват най-малко девет гласа от членовете на съвета, с цел да бъдат признати и петте непрекъснати представители имат право на несъгласие - Съединени американски щати, Обединеното кралство, Франция, Русия и Китай. Съединени американски щати обичайно пазят своя съдружник Израел от всякаква рецензия и до този миг са употребявали правото си на несъгласие десетки пъти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР