Русия е видяла от украинска страна по време на преговорите

...
Русия е видяла от украинска страна по време на преговорите
Коментари Харесай

Лавров за преговорите: Украйна показва по-голямо разбиране за Крим и Донбас

Русия е видяла от украинска страна по време на договарянията „ доста по-голямо схващане за друга действителност. Имам поради обстановката в Крим и Донбас “, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров този петък на конференция след диалози с индийския външен министър Субраманиам Джайшанкар.
Москва ще приготви отговора си на предложенията на Киев и ще показва известно придвижване напред, споделя Лавров, представен от ТАСС.
„ Преговорите би трябвало да продължат. Чухте мненията на нашите договарящи за последния кръг в Истанбул, където за първи път украинската страна показа на хартия своето виждане за споразуменията, които би трябвало да бъдат реализирани. Тези съглашения би трябвало първо да се оформят. Подготвяме реакция, има прогрес, преди всичко, в признаването на невъзможността Украйна да бъде страна от блока, невъзможността Украйна да бъде част от Северноатлантическия алианс - статута на неядрена необвързана страна ", споделя ръководителят на съветската дипломация.
„ Що се отнася до евентуалните по-нататъшни контакти, те към този момент се прецизират и ще бъдат оповестени ", показва Лавров.
Москва застава зад гаранции за сигурност освен за Русия, само че и за Украйна и всички европейски страни, сподели съветският външен министър.
„ Подкрепяме даването на гаранции за сигурност на Украйна, всички европейски страни и Русия в сходство с документите, признати в границите на ОССЕ в продължение на доста години, в които е провъзгласен правилото, че нито една страна няма да укрепва своята сигурност за сметка на сигурността на други “, съобщи Лавров.
Руският външен министър сподели, че никой няма да има нищо срещу, в случай че Индия поддържа процесите на гарантиране на сигурността със своите обективни позиции и рационални подходи към решаването на интернационалните проблеми.
„ Мога единствено да кажа, че уравновесената позиция на Индия, която не се въздейства от изнудване или диктат, сигурно провокира нашето почитание ", добави Лавров, само че акцентира, че не е чувал да се приказва за това, че Делхи може да бъде медиатор в договарянията сред Москва и Киев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР