Русия е в траур, след като 133 души бяха убити

...
Русия е в траур, след като 133 души бяха убити
Коментари Харесай

Русия в скръб заради жертвите на терористичното нападение край Москва

Русия е в печал, откакто 133 души бяха убити в петък вечерта при нахлуване в претъпкана концертна зала край Москва. Знамената са спуснати на половина, доста събития са анулирани, а  телевизионните канали са актуализирали стратегиите си. Повече от 140 души също бяха ранени, когато въоръжени мъже влязоха в „ Крокус Сити Хол “ стреляйки безсистемно, преди да я подпалят.

„ Ислямска страна “ твърди, че стои зад офанзивата. В събота медийното издание на ИД, разгласява изображение на четиримата маскирани мъже, за които настояват, че са взели участие в нападението.

По-късно групата пусна доста графични фрагменти от офанзивата. Видеото, което е доказано от BBC като същинско, демонстрира по какъв начин един от въоръжените мъже открива огън по няколко души.

Руският президент Владимир Путин съобщи през вчерашния ден, че и четиримата стрелци, направили офанзивата, са задържани.

В своето телевизионно послание в събота Путин осъди клането - най-смъртоносното в Русия от близо 20 години - като „ безчовечен терористичен акт “ и повтори по-ранни догатки на съветските служби за сигурност, че нападателите са се пробвали да избягат в Украйна.

Киев отхвърли изказванието, че по някакъв метод е забъркан в офанзивата, и го назова „ неуместно “.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Путин, че желае да нарочи Украйна „ Този ненужен Путин, вместо да се занимава със своите жители, да се обръща към тях, мълча един ден – мислейки по какъв начин да докара това до Украйна “, сподели Зеленски в послание.

Съветът за национална сигурност на Съединени американски щати съобщи, че е предизвестил Русия за евентуална офанзива на ИД, в това число концерти в Москва по-рано този месец. Тогава Кремъл отхвърли това като „ агитация “ и опит на Вашингтон да се намеси в последните избори в Русия.

В събота Белият дом съобщи, че осъжда „ отвратителната “ офанзива и разказа ИД като „ общ терористичен зложелател, който би трябвало да бъде надвит на всички места “.

Пред посолството на Русия в София не престават да идват хора, с цел да оставят цветя и свещи в памет на жертвите.

Нашите сънародници, както и руснаци, които живеят в България, не престават да поставят цветя пред постройката на съветското посолство в символ на съпричастност към починалите в атентата в „ Крокус сити хол “ в Москва преди два дни.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР