Русия е в дефолт по външния си дълг за първи

...
Русия е в дефолт по външния си дълг за първи
Коментари Харесай

Блумбърг: Русия е в дефолт по външния си дълг за първи път от 1918 г.

Русия е в дефолт по външния си дълг за първи път от над един век, оповестява организация Блумбърг.

От месеци страната съумява да откри способи да заобиколи глобите, наложени й от Запада поради нашествието в Украйна, само че в края на неделния ден (26 юни) изтече гратисният интервал за заплащане на лихви на стойност към 100 млн. $, дължими на 27 май - краен период, пропускането на който се смята за дефолт, прецизира организацията.

Потвърждаването на дефолта обаче може да отнеме известно време, отбелязва Асошиейтед прес.

Предвид вредите, към този момент понесени от съветската стопанска система обаче дефолтът към този момент е най-много алегорично събитие и евентуално едва ще повлияе опитите на Русия да се оправи с двуцифрената инфлация и най-силното стесняване на стопанската система от години.

Миналия месец министерството на финансите на Съединени американски щати блокира опцията на Москва да изплаща отговорностите си към интернационалните вложители посредством американски банки.

Руското министерство на финансите неведнъж декларира, че страната ще продължи да извършва отговорностите по дълга си макар отхвърли на Съединени американски щати да удължат лиценза за обслужването му, а заплащанията ще бъдат правени в рубли, напомня ТАСС. Според финансовия министър Антон Силуанов Съединени американски щати и Европейски Съюз основават изкуствени загради пред обслужването на съветския външен дълг, с цел да " й слагат щемпел " в дефолт " ".

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР