Русия е успяла да се изключи пробно от глобалния интернет

...
Русия е успяла да се изключи пробно от глобалния интернет
Коментари Харесай

Русия е успяла да се изключи от глобалния интернет

Русия е съумяла да се изключи пробно от световния интернет по време на проби през юни и юли. Това заяви московският вестник " РБК ", като се базира на документи от работна група за възстановяване на интернет сигурността в страната, съобщи Ройтерс.

В края на 2019 година Русия одобри така наречен закон за върховен интернет, който цели да защищити страната от вероятно ампутиране от задграничната инфраструктура. Мотивът за мярката е да се отговори на това, което Русия назовава " нападателен темперамент " на тактиката на Съединени американски щати за национална кибернетична сигурност.

Новото законодателство ускори контрола на Москва върху световната мрежа и разтревожи бранителите на свободата на словото, които се притесняват, че управляващите ще имат повече благоприятни условия да наблюдават киберпространството.

Според " РБК ", по предварителна оценка, тестванията с присъединяване на всички огромни телекомуникационни компании в Русия от 15 юни до 15 юли са били сполучливи. " Целта на тестванията е била да се дефинира способността на " Рунет " да работи при положение на външни разстройства, блокирания и други закани ", споделя източник на вестника.

Друг източник прибавя, че е била тествана опцията за физическото изключване на съветската част от интернет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР