Русия е упражнила провеждането на масиран ядрен удар. Това стана

...
Русия е упражнила провеждането на масиран ядрен удар. Това стана
Коментари Харесай

Опасни опити: Русия успешно тества ответен ядрен удар

Русия е упражнила провеждането на масиран нуклеарен удар. Това стана ясно от изявление на министъра на защитата Сергей Шойгу, излъчено по държавната телевизия. Шойгу рапортува на президента Владимир Путин, като акцентира, че пробата е бил под формата на отговор на възможна вражеска нуклеарна офанзива.

Новината идва ден, откакто Горната камара на съветския парламент анулира ратификацията на контракта за всеобхватна възбрана за нуклеарните опити. Тестът се е провел под формата на „ отговор “ на противников нуклеарен удар.

Другарю Върховен главнокомандващ, в сходство с проекта за подготовка на въоръжените сили на Руската федерация под Ваше управление се организира образование за ръководство на въоръжените сили, по време на което ще се отработват дилемите за нанасяне на масиран нуклеарен удар със стратегически настъпателни сили в отговор на нуклеарен удар от страна на съперника.
Сергей Шойгу, министър на защитата

Според информацията пробата за ответен масиран удар е бил сполучлив. Междуконтинентална балистична ракета " Ярс " е била изстреляна от изпитателен полигон в Далечния изток , а друга ракета е изстреляна от атомна подводница в Баренцово море.

Новината идва ден, откакто Горната камара на съветския парламент анулира ратификацията на контракта за всеобхватна възбрана за нуклеарните опити. Миналата седмица същото направи и Долната камара – Думата. Договорът, признат през 1996 г, не разрешава нуклеарните детонации на всички места по света, макар че в никакъв случай не е влизал изцяло в действие. Освен Съединени американски щати, той към момента не е утвърден от Китай, Индия, Пакистан, Северна Корея, Израел, Иран и Египет.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР