Русия е унищожила близо 300 000 тона зърно от юли

...
Русия е унищожила близо 300 000 тона зърно от юли
Коментари Харесай

Русия унищожила 300 000 тона украинско зърно от юли насам

Русия е унищожила близо 300 000 тона зърно от юли насам при офанзиви против пристанища и кораби на Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Данните са на украинското държавно управление, което акцентира опасността в резултат на войната за продоволствената сигурност в международен мащаб.

През лятото реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации, която позволяваше безвреден експорт на украинско зърно през Черно море.

Оттогава против шест цивилни кораба и 150 пристанищни и зърнени уреди при общо 17 офанзиви, унищожавайки посеви, предопределени за експорт, уточни украинският вицепремиер Александър Кубраков.
 Русия нападна с дронове зърното в Одеса и Измаил
Русия нападна с дронове зърното в Одеса и Измаил

Появиха се и известия за детонации в Измаил

По негови думи това е опит на Русия да задълбочи продоволствената рецесия в страните, които зависят от украинските артикули.

Щетите по украинските пристанища понижиха капацитета на страната за експорт на зърно с 40% , регистрира той. Русия нападна пристанищни уреди както на Черно море, по този начин и на река Дунав.

Украйна е един от най-големите експортьори на пшеница и царевица в света.

Кубраков заяви и че 21 кораба със зърно към този момент са употребявали за зърно в Черно море, който Киев вкара през август.

По негови данни в границите на предходната черноморска самодейност за експорт зърно на Организация на обединените нации Украйна е изнесла 33 милиона тона зърно, като 60% от него е било предопределено за африкански и азиатски страни.
 Русия удари още веднъж украински пристанища за експорт на зърно
Русия удари още веднъж украински пристанища за експорт на зърно

Путин и Ердоган би трябвало да се срещнат през днешния ден в съветския черноморски курорт Сочи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР