Русия е твърдо решена да държи Алексей Навални дълги години

...
Русия е твърдо решена да държи Алексей Навални дълги години
Коментари Харесай

Bloomberg: Кремъл е решен да държи Навални дълги години в затвора

Русия е твърдо решена да държи Алексей Навални дълги години в пандиза. С това ще наруши досегашната си процедура да лишава от независимост опозиционера единствено за не повече от няколко седмици. Това обявиха двама души, близки до Кремъл пред Bloomberg. Присъдата може да стигне 13 години.
3 години и половина може да получи Навални след решение по делото, което би трябвало да се гледа на 2 февруари. Става дума за делото “Ив Роше”, по което Навални има условна присъда. Властите ще употребяват лекуването на опозиционера в Германия, където Навални прекара месеци, лекувайки се след отравянето с “Новичок”. Заради отсъствието си обаче не можел да се подписва.

Присъда от различен случай може да добави още 10 години отнемане от независимост. Става дума за обвинявания за финансови измами по неговия Фонд за битка с корупцията.

Според източниците на Bloomberg повода за твърдостта на Кремъл е убедеността, че Навални работи за Запада - обвинявания, които самият той отхвърля. Властите се надяват, че придвижването на Навални ще “загуби посоката си”, в случай че опозиционерът влезе в пандиза.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР