Русия е страната в Европа, където най-много журналисти загиват при

...
Русия е страната в Европа, където най-много журналисти загиват при
Коментари Харесай

Русия - с най-много убити журналисти в Европа

Русия е страната в Европа, където най-вече публицисти умират при осъществяване на служебните си отговорности, написа в на организацията " Репортери без граници ". 

Най-опасната за представителите за медиите страна в света е Ирак, следван от няколко страни от Близкия изток.

От встъпването в служба на съветския президент Владимир Путин в страната му са били убити 37 публицисти, написа в отчета. Най-фрапиращият случай беше убийството на Анна Политковская, която отразяваше войната в Чечения, в партера на жилищния ѝ блок. Убийците застанаха пред съда, само че поръчителите не бяха открити.

По бойните полета в Украйна са починали 20 представители на медиите, като осем от тях са били убити след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година Оттогава в Украйна са починали общо 32 публицисти от разнообразни страни по данни на министъра на културата на страната Александър Тчаченко.

От 2003 година насам в Ирак са починали 300 заети в медиите, 280 техни сътрудници са били убити в Сирия, написа в отчета. Най рискови след тях за публицистите са били Афганистан, Йемен, Палестинската автономност и Сомалия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР