Русия е спечелила 93 млрд. евро от износ на изкопаеми

...
Русия е спечелила 93 млрд. евро от износ на изкопаеми
Коментари Харесай

Доклад: Русия е спечелила над 96 млрд. долара от износ на горива през първите 100 дни от войната

Русия е спечелила 93 милиарда евро от експорт на изкопаеми горива през първите 100 дни от войната си в Украйна. Това демонстрира нов отчет на Центъра за проучвания на силата и чист въздух (CREA).

Според него Европейският съюз е внесъл 61% от съветския експорт на изкопаеми горива за този интервал. На първо място в класацията на носещите доходи за Русия са продажбите на недопечен нефт, следвани от тръбопроводен газ, нефтопродукти, полутечен природен газ и въглища.

Докладът, оповестен на 13 юни, е дело на самостоятелен център, основан във Финландия. Той идва на фона на продължаващите молби на Киев Запада да прекъсне всякаква търговия с Москва, с цел да спре финансирането на войната. Миналия месец Европейски Съюз се съгласи на компромисно съглашение, което понижава вноса на съветски нефт с повече от две трети.

В отчета на CREA се споделя, че световното повишаване на цените на изкопаемите горива значи, че хазната на Кремъл продължава да се цялостни, даже когато съветският експорт спадна през май.

Средните цени за експорт на Русия са с към 60% по-високи спрямо предходната година, което помога на съветските експортни доходи да доближат рекордно високи равнища, се споделя в отчета.

Сред страните, които са нараснали покупките на изкопаеми горива от Русия, попадат Китай, Индия, Обединените арабски емирства и Франция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР