Русия е спечелила 158 милиарда евро от износ на изкопаеми

...
Русия е спечелила 158 милиарда евро от износ на изкопаеми
Коментари Харесай

Русия е спечелила 158 млрд. евро от износ на горива през първите шест месеца на войната

Русия е спечелила 158 милиарда евро от експорт на изкопаеми горива през първите шест месеца на войната, възползвайки се от високите им цени, се споделя в отчет на самостоятелен проучвателен център, оповестен през днешния ден, съобщи Франс прес. В отчета се приканва за по-ефективни наказания против Москва, оповестява Българска телеграфна агенция.
Нарастващите цени на изкопаемите горива значат, че актуалните доходи на Русия са много по-големи от тези през предходните години, макар понижението на размерите за експорт, се акцентира в отчета на Центъра за проучване на силата и чистия въздух (CREA), основан във Финландия.

Цените на газа скочиха до исторически нива в Европа, до момента в който тези на петрола набъбнаха внезапно при започване на войната, преди неотдавна да спаднат.
„ Смята се, че износът на изкопаеми горива е налял 43 милиарда евро в съветския федерален бюджет, помагайки за финансирането на военни закононарушения в Украйна “, са пресметнали създателите на отчета.
Тези цифри се отнасят за първите 6 месеца на войната, последвала нахлуването на Русия в Украйна, или за интервала 24 февруари-24 август.

За този интервал CREA заключава, че най-големият вносител на съветска сила от изкопаеми горива е Европейският съюз (на обща стойност 85,1 милиарда евро), следван от Китай и Турция.
Европейски Съюз реши да наложи последователно ембарго върху вноса на петрол и петролни артикули. Общността също така към този момент постави завършек на покупките на въглища, само че съветският газ, от който е мощно подвластна, за момента не е обиден.
Изследователският център обаче счита, че европейското ембарго върху въглищата, наложено на 10 август, към този момент дава плодове, като от този миг нататък съветският експорт е понижен до най-ниските си равнища от нашествието в Украйна насам. „ Русия не съумя да откри други купувачи “, пишат създателите на отчета.
Според откривателите, би трябвало да бъдат въведени „ по-строги “ правила, с цел да не се допусне съветският петрол да навлиза на пазари, на които се допуска, че е неразрешен. В момента е прекомерно елементарно западните наказания да бъдат заобикаляни, написа в отчета.
Европейски Съюз би трябвало да забрани потреблението на европейски кораби и пристанища за превозване на съветски нефт до трети страни, считат специалистите. Обединеното кралство също е призовано да забрани присъединяване на своя осигурителен бранш в подобен интернационален транспрот.
Държавите от Г-7  решиха в петък „ незабавно “ да слагат таван на цената на съветския нефт. това е комплициран механизъм, който би трябвало да бъде въведен, с цел да нанесе нов удар върху енергийните облаги на Москва, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР