Русия е сериозно обезпокоена от нарастването на военните сили на

...
Русия е сериозно обезпокоена от нарастването на военните сили на
Коментари Харесай

Русия с остро предупреждение към НАТО, България и Румъния

Русия е съществено обезпокоена от повишаването на военните сили на НАТО в Черно море, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова и съответно уточни като участници в този развой България и Румъния. „ Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на техните територии се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се създават сюжети, които допускат и плануват, наред с други неща, удари по съветска територия от американски стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарно оръжие “, означи в изказването си Мария Захарова, представена от РИА Новости.
Действията на алианса подкопават районната непоклатимост и забиват чеп сред прилежащите страни, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова. Тя разяснява, че НАТО уголемява зоната на своята активност в Черно море и притегля към нея нерегионални страни. 
Действията на алианса подкопават районната непоклатимост и забиват чеп сред прилежащите страни,  обвини Захарова.
Тя акцентира, че в последно време се усилва броят на навлизащите в черноморски пристанища на страни сътрудници  военноморски кораби на НАТО, полетите на разследващи самолети, безпилотни летателни апарати по съветските граници.
Захарова твърди още, че НАТО притеглят Украйна и Грузия към своите действия, които в действителност са " подготвени да се изправят против Русия " в хода на взаимни маневри и учения.
" Всичко това провокира съществено безпокойствие, би трябвало да вземем поради натрупването на военна интензивност на алианса и страните членки и да реагираме уместно.Черноморският район има задоволително опит в поддържането на силите на крайбрежните страни. Появата на нов състезател, който очевидно идва не с най-хубави планове, подкопава районната непоклатимост и забива чеп сред прилежащите страни “, акцентира говорителката на съветското външно министерство.
По-рано генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг съобщи, че НАТО ускорява наличието си в Черноморския район по суша, по море и във въздуха. Той също по този начин добави, че външните министри на НАТО са се договорили за по-нататъшни стъпки за подсилване на разговора с Грузия и Украйна. Столтенберг изрази нуждата от НАТО " да ускори в допълнение наличието си в района ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР