Русия е създала първия в света наземен робот-камикадзе Депеша, който

...
Русия е създала първия в света наземен робот-камикадзе Депеша, който
Коментари Харесай

Русия създаде първия в света робот-камикадзе с наземно базиране

Русия е основала първия в света наземен робот-камикадзе " Депеша ", който може да поразява жива мощ и съоръжение на съперника, както и укрепления от вида " драконови зъби ", оповестиха от пресслужбата на Ростех. Досега FPV дроновете са били извънредно летящи коптери.

" Холдингът " Високопрецизни комплекси " (част от " Ростех " ) е създал многофункционалните роботизирани комплекси " Депеша " и " Бъги ". Роботът Depesha се сглобява върху гъсенична платформа и се ръководи от оператор благодарение на джойстик и FPV шлем. Роботът Buggy е с платформа на колела и се ръководи с джойстик и таблет. И двата робота могат да се употребяват като наземни дронове камикадзе за поразяване на противников цели посредством взривяване на заряд, който роботизираният комплекс доставя до задачата ", се споделя в известието.

" Депеша " е създаден от АО " КБП ", а " Бъги " е създаден от ВНИИ " Сигнал ". В момента роботите се подлагат на всевъзможни тествания, в това число в зоната на специфичната военна интервенция.

Като една от най-важните характерности на машините, наред с компактността и маневреността, от " Ростех " посочват тяхната товароносимост. " Депеша " е с тегло 150 кг, а " Бъги " е с тегло 250 кг. Това прави роботите надеждни помощници на бойците на фронтовата линия. " Депеша " и " Бъги " могат бързо и дискретно да доставят хранителни запаси, муниции, гориво и даже да изтеглят ранени бойци на фронтовата линия.

Двата робота могат да се употребяват в разнообразни версии за атакуване на противников личен състав, укрепления, като да вземем за пример кутии за оръжие или бункери, укрепени огневи точки и замъци.

Освен това те могат да оказват помощ при превъзмогването и разчистването на отбранителни бариери, като да вземем за пример драконови зъби, с цел да се обезпечи прекосяване на танкове и бронирани транспортни средства. Двата робота могат също по този начин да извършват задачи за пречистване на терен от мини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР