Русия е съобщила на Украйна, че е готова да прекрати

...
Русия е съобщила на Украйна, че е готова да прекрати
Коментари Харесай

Москва поставила на Киев 4 условия за спиране на войната

Русия е съобщила на Украйна, че е подготвена да приключи военните си дейности „ на мига “, в случай че Украйна извърши нейните претенции. Това съобщи в изявление за Ройтерс представителят на  Кремъл Дмитрий Песков.

По думите на Песков настояванията на Москва са: 1). Украйна да приключи военните действия; 2). Да промени конституцията си, тъй че в нея да бъде записан неутралния ѝ статут; 3). Да признае Крим за съветска територия; 4). Да признае сепаратистките Донецка и Луганска национална република за самостоятелни страни.

Това е най-ясното показване на съветските условия за преустановяване на офанзивата против Украйна, която Москва назовава „ специфична военна интервенция “, отбелязва Ройтерс.

Песков съобщи пред Ройтерс, че Украйна е наясно с тези претенции. „ И им беше казано, че всичко това може да бъде спряно на мига “.

До момента няма коментар от Киев по тематиката.

Говорителят на Кремъл сподели още, че Русия няма никакви нови териториални искания към Украйна и че не е истина, че Москва желае Киев да бъде предаден под съветски надзор.

„ Ние в действителност приключваме демилитаризацията на Украйна. Ще я довършим. Основното е Украйна да приключи военните дейности. Ако те спрат военните дейности, никой няма да стреля “.

На въпроса за неутралността, Песков съобщи, че Украйна „ би трябвало да направи промени в конституцията, от които да излиза наяве, че тя няма да се стреми да се причисли към какъвто и да е блок “.

„ Също по този начин говорихме за това по какъв начин те би трябвало да признаят, че Крим е съветска територия и че Донецк и Луганск са самостоятелни страни. И това е всичко. Всичко ще спре на мига “.

Представянето на настояванията на Русия идва в миг, когато делегациите на двете страни се приготвят за трети кръг договаряния, ориентирани към преустановяване на военните дейности.

Руската инвазия стартира, откакто Путин призна с декрет двата отделили се района в Източна Украйна за самостоятелни.

„ Това не значи, че завземаме Луганск и Донецк от Украйна. Донецк и Луганск не желаят да бъдат част от Украйна. Но това не значи, че в следствие би трябвало да бъдат унищожени “, сподели Песков.

„ За останалата част, Украйна е самостоятелна страна, която ще живее както желае, само че при условия на неутралитет “, добави той.

Той сподели, че всички тези претенции са дефинирани и предадени по време на първите два кръга от договаряния сред двете делегации, които се организираха предходната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР