Русия е самобитна държава-цивилизация, крепост на Руския свят и един

...
Русия е самобитна държава-цивилизация, крепост на Руския свят и един
Коментари Харесай

Путин одобри нова концепция за външна политика на Русия: Възнамеряваме да премахнем господството на САЩ

Русия е самобитна държава-цивилизация, цитадела на Руския свят и един от суверенните центрове на международното развиване, се показва в новата Концепция за външна политика на Руската федерация, утвърдена в петък от президента Владимир Путин.

Москва счита настоящия курс на Съединени американски щати за главен източник на опасности освен за себе си, само че и за целия свят и има намерение да отстрани „ рудиментите на владичество “ на Вашингтон (Бел. авт. Рудимент –в биологията под рудимент или рудиментарен орган се схваща орган, който в хода на своето развиване е изгубил изцяло или отчасти своите функции). В документа се акцентира, че Русия ще построява връзки с други страни според от тяхната политика по отношение на нея и е подготвена да употребява въоръжените си сили както за отбиване, по този начин и за попречване на експанзия против нея или нейните съдружници.

За ролята на Русия в света

- Русия е самобитна държава-цивилизация, голяма евразийска и евро-тихоокеанска мощ, цитадела на съветския свят. Тя играе неповторима роля в поддържането на световния баланс на силите и обезпечаването на мирното развиване на човечеството.

- Отношението на Руската федерация към другите страни ще се дефинира от характера на тяхната политика - градивна, неутрална или неприятелска.

Обезпечаване на сигурността

- Русия може да употребява своята войска, с цел да пази или предотвратява нахлуване против себе си или своите съдружници.

- Москва се стреми да подсигурява сигурност еднообразно за всички страни, само че единствено въз основа на правилото на взаимност.

За интернационалните връзки

- Русия се стреми към система на интернационалните връзки, която ще отбрани идентичността и равните условия за развиване на всички страни и ще уголемява присъединяване на разрастващите се страни в международната стопанска система.

- Москва поддържа интернационалните старания за отбрана на универсалните и обичайните духовни и морални полезности.

- Развитието на интернационалното право би трябвало да регистрира действителностите на един многополюсен свят.

- Русия счита противодействието на русофобията, отбраната на съветския език, просвета, спорт, Руската православна черква и битката за историческата истина за приоритет на своята филантропична политика.

За връзките със Запада

- Русия не се смята за зложелател Запада и не се изолира от него - тя разчита на това, че западните страни осъзнаят безсмислието на спора с Москва и одобряват многополярността.

- В същото време приоритет за Русия ще бъде премахването на " рудиментите на владичество " на Съединени американски щати и други вражески страни в международните каузи, намаляването на способността им да злоупотребяват с ситуацията си в стопанската система и основаването на условия за занемаряване на неоколониални и хегемонистични упоритости на всяка страна.

- Москва счита курса на Вашингтон за главен източник на опасности за личната и интернационалната сигурност, за мира и справедливото развиване на човечеството като цяло.

- Отказът от антируската политика и приемането на самостоятелност от Съединени американски щати би имало позитивно влияние върху сигурността и благосъстоянието на Европа.

За връзките с целия свят

- Евразия би трябвало да се трансформира в пространство на мир, непоклатимост, доверие и разцвет - това е водещият план на Русия през 21 век.

- Основната цел в „ близката чужбина “ е превръщането на района в зона на мир, добросъседство и разцвет.

- Русия счита за изключително значимо задълбочаването на връзките с другарски световни центрове на мощ - Индия и Китай. Русия също по този начин ще способства за установяването на Африка като авторитетен център на международното развиване и ще ускори съдействието с Латинска Америка.

- Руската федерация ще ускори всестранното, взаимноизгодно съдействие с другарската ислямска цивилизация.

 -Русия е срещу политиката на разграничителни линии в Азиатско-тихоокеанския район.

Превод за " Гласове ": Владислав Наков

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР