Русия е съгласна миротворци на ООН да бъдат разположени по

...
Русия е съгласна миротворци на ООН да бъдат разположени по
Коментари Харесай

Русия готова да приеме миротворци на ООН в Донбас

Русия е съгласна миротворци на Организация на обединените нации да бъдат ситуирани по линията на прикосновение сред враждуващите сили в Донбас.
Това съобщи съветският президент Владимир Путин в днешния телефонен диалог с немската канцлерка Ангела Меркел. Разговорът се е състоял по самодейност на немската страна. В известие на прес-службата на Кремъл се споделя, че Москва е съгласна интернационалните наблюдаващи в конфликтната зона да бъдат охранявани от миротворци на Организация на обединените нации, които могат да бъдат ситуирани и на други места с настоящи интернационалните наблюдаващи според Минските договорености.
Путин в детайли разяснил съветската самодейност за основаване на задача на Организация на обединените нации за защита на мониторинговата задача, осъществявана от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).
Двамата държавници разискаха и сегашната обстановка в конфликтната зона. Те показаха мнението, че е недопустимо каквото и да е нарушаване на така наречен учебно помирение, в съгласие в Контактната група и подкрепяно от водачите на страните от „ нормандската четворка “ (Германия, Франция, Русия и Украйна.)
Припомняме, че украинските подразделения 32 пъти нарушиха примирието тази нощ, заяви преди обед оперативното командване на провъзгласената Донецка национална република (ДНР). Използвани са танкове, миномети, оръдия, като под обстрел попаднаха региони на 15 обитаеми пункта на ДНР. Поредното помирение на спора в Донбас трябваше да влезе в действие на 25 август. То бе наречено „ учебно “ - отдадено бе на Деня на знанието 1 септември и началото на образователната година. Но още на 25 август ДНР и Луганската национални републики оповестиха, че украинската страна е обстрелвала техни територии. Киев също упреква двете републики в нарушавания на примирието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР