Русия е решила да изгони 45 полски дипломати и консулски

...
Русия е решила да изгони 45 полски дипломати и консулски
Коментари Харесай

Полша: Русия ще изгони 45 наши дипломати


Русия е решила да изгони 45 полски дипломати и консулски чиновници като ответна мярка за експулсирането на съветски дипломати. Това заяви полската информационна организация ИАР, като се базира на полското външно министерство, представена от Българска телеграфна агенция.

По информация на ИАР полските дипломати би трябвало да изоставен Русия до 13 април. В листата са чиновници на посолството в Москва и на генералните консулства в Иркутск, Калининград и Санкт Петербург.

Преди това съветското външно министерство извика полския дипломат в Москва Кшищоф Краевски, който половин час по-късно напусна ведомството, без да заяви никакви детайлности.

В края на март съветският дипломат в Полша Сергей Андреев получи нота в полското външно министерство, че 45 съветски дипломати ще бъдат изгонени от Полша по обвиняване, както съобщи Варшава, в разследваща активност. Андреев назова решението безпричинно.

Дипломатическите връзки сред страните се резервират. Руското посолство във Варшава, консулският отдел и генералните консулства в Краков, Гданск и Познан не престават да работят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР