Русия е разгледала предложенията на Китай за разрешаване на конфликта

...
Русия е разгледала предложенията на Китай за разрешаване на конфликта
Коментари Харесай

„Скъпи приятелю“ – ето как си говорят Путин и Си Цзинпин в Кремъл

Русия е разгледала предложенията на Китай за разрешаване на спора в Украйна. Китайската самодейност ще бъде разисквана. Русия гледа на нея с почитание и е отворена за развой на договаряния с Киев. Това е декларирал съветският президент Владимир Путин при започване на срещата с китайския си сътрудник Си Цзинпин, заяви Ройтерс.

От 20 до 22 март Си Цзинпин е на посещаване в съветската федерация. Путин е показал, че Пекин отделя огромно внимание на руско-китайските връзки и е щастлив, че Си е намерил време да пристигна в Москва. Руският държавен глава подчертал също, че Китай има уравновесен метод към интернационалното състояние.

„ Русия изпитва лека злоба поради бързото развиване на Китай, чиито водачи са съумели да създадат страната по-силна. Уверен съм, че под управлението на Си страната ще се развива още по-напред “, споделил съветският президент.

Си Цзинпин е изразил убеденост, че съветският народ ще поддържа водача на Кремъл на президентските избори през 2024 година, предава Ройтерс.

„ Зная, че през идната година ще има други президентски избори в страната ви “, споделил Си на Путин при започване на диалозите сред двамата в Кремъл.

Китайският президент е отбелязал, че има „ историческа логичност зад китайско-руските връзки и те би трябвало да бъдат близки “. Гостът е изразил признателност пред Путин за съветската поддръжка за Китай.

Си, чиито думи бяха превеждани на съветски, назова Путин собствен „ безценен другар “. Путин употребява същото послание към своя посетител, прецизира Ройтерс.

Путин, който пристигна на власт в последния ден на 1999 година, откакто Борис Елцин подаде оставка, не е оповестил още дали ще се кандидатира или не за президентските избори през 2024 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР