Русия е провела успешен тест на нова свръхзвукова ракета, съобщи

...
Русия е провела успешен тест на нова свръхзвукова ракета, съобщи
Коментари Харесай

Русия изпробва успешно свръхзвукова ракета

Русия е провела сполучлив тест на нова свръхзвукова ракета, заяви военното министерство на страната.
Ракетата " Кинжал " е била на борда на съветски изтребител МИГ-31, изхвърчал от летище в южния съветски боен регион. Изпитанието е протекло, както е било планувано. Хиперзвуковата ракета е достигнала задачата си, се показва в известието. В него се прецизира, че в този съветски боен регион ракетата е била разгърната още от 1 декември.
Във видео, качено в YouTube от съветското министерство на защитата, се вижда излитането на изтребителя с ракетата. После той се приземява на фона на бойна музика.
Ракетите с висока степен на акуратност " Кинжал " са предопределени да унищожават цели на земята и в морето, напомня съветското ведомство и добавя, че в света не съществува еквивалент на " Кинжал ". За да транспортира новата ракета, изтребителят МИГ-31 е трябвало да бъде осъвременен, прецизира във Фейсбук съветският вицепремиер Дмитрий Рогозин.
Преди дни в своя тирада Владимир Путин съобщи, че скоростта на ракетите " Кинжал " е 10 пъти по-висока от тази на звука и че те могат да " излъжат " съществуващите противоракетни системи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР