Русия e провела тест на междуконтинентална балистична ракета, който вероятно

...
Русия e провела тест на междуконтинентална балистична ракета, който вероятно
Коментари Харесай

Русия тествала ядрена ракета Сармат, докато Байдън е в Киев

Русия e провела тест на междуконтинентална балистична ракета, който евентуално е бил несполучлив, като това се се случило, до момента в който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил в Украйна в понеделник. Това настояват двама американски чиновници, осведомени с въпроса, оповестява Си Ен Ен.

Единият от източниците разкри, че Русия авансово е уведомила Съединените щати за теста посредством горещите линии за контакт. Друг чиновник уточни, че пробата не съставлява риск за Съединените щати и те не го смятат за необикновен или за тип ескалация.

Изпитанието на ракетата " Сармат " - наричана на Запад " Сатана 2 " и способна да носи огромен брой нуклеарни бойни глави - наподобява се е провалило, потвърдиха публични лица. Ракетата е била тествана сполучливо преди и в случай че това тестване бе сработило, съгласно американските чиновници съветският президент Владимир Путин е щял да подчертае това във вчерашната си тирада.

Путин обаче не загатна ракетния тест в изказването си, траяло час и 45 минути. За сметка на това, той обаче публично разгласи, че Русия ще приключи присъединяване си в Новия контракт за понижаване на нуклеарните оръжия СТАРТ със Съединените щати - последното останало в действие съглашение, което контролира двете страни с максимален нуклеарен боеприпас в света.

Си Ен Ен в началото заяви, че ракетният тест е бил осъществен по време на визитата на Байдън в Украйна. Впоследствие обаче един от американските чиновници посочи, че пробата е извършен тъкмо преди американският водач да дойде в страната.

Времето на провеждането на теста допуска, че Съединени американски щати и Русия са комуникирали през няколко разнообразни канала по-рано тази седмица, за да се избегнат спорове.

В понеделник съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че американски чиновници са уведомили руснаците в неделя вечерта - часове преди визитата на Байдън в Киев, че президентът ще пътува до украинската столица.

В предишното Путин е обявявал сполучливото осъществяване на проби на междуконтинентални балистични ракети, в това число през април 2022 година - единствено месеци, откакто Русия нахлу в Украйна.

Ракетата " Сармат " беше показана за първи път през 2016 година Руските държавни медии настояват, че тя има обхват над 11 000 километра, може да носи бойна глава с тегло 100 тона и е проектирана като правоприемник на междуконтиненталната балистична ракета Р-36М " Воевода ".

Миналата година Путин предизвести, че ракетата ще " намерения за тези, които се пробват да заплашват Русия ".

Тогава западни специалисти дефинираха теста от 2022 година като " дрънчене с нуклеарно оръжие " и той беше общопризнат като опит да се отвлече вниманието от военните неуспехи на Русия по това време, като потъването на нейния флагман " Москва " в Черно море.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР