Русия e провела тест на междуконтинентална балистична ракета, който вероятно

...
Русия e провела тест на междуконтинентална балистична ракета, който вероятно
Коментари Харесай

Русия тествала ядрена ракета Сармат, докато Байдън е в Киев

Русия e провела тест на междуконтинентална балистична ракета, който евентуално е бил несполучлив, като това се се случило, до момента в който президентът на Съединени американски щати в понеделник . Това настояват двама американски чиновници, осведомени с въпроса, оповестява Си Ен Ен.

Единият от източниците разкри, че Русия авансово е уведомила Съединените щати за теста посредством горещите линии за контакт. Друг чиновник уточни, че пробата не съставлява риск за Съединените щати и те не го смятат за необикновен или за тип ескалация.

Изпитанието на ракетата " Сармат " - наричана на Запад " Сатана 2 " и способна да носи огромен брой нуклеарни бойни глави - наподобява се е провалило , потвърдиха публични лица. Ракетата е била тествана сполучливо преди и в случай че това тестване бе сработило, съгласно американските чиновници съветският президент Владимир Путин е щял да подчертае това във

Путин обаче не загатна ракетния тест в изказването си, траяло час и 45 минути. За сметка на това, той обаче публично разгласи, че в Новия контракт за понижаване на нуклеарните оръжия СТАРТ със Съединените щати - последното останало в действие съглашение, което контролира двете страни с максимален нуклеарен боеприпас в света.
 Съединени американски щати предизвестили Русия за визитата на Байдън в Киев
Съединени американски щати предизвестили Русия за визитата на Байдън в Киев

За да се избегнат възможни конфликтни обстановки

Си Ен Ен в началото заяви, че ракетният тест е бил осъществен по време на визитата на Байдън в Украйна. Впоследствие обаче един от американските чиновници посочи, че пробата е извършен тъкмо преди американският водач да дойде в страната.

Времето на провеждането на теста допуска, че Съединени американски щати и Русия са комуникирали през няколко разнообразни канала по-рано тази седмица, за да се избегнат спорове.

В понеделник съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че в неделя вечерта - часове преди визитата на Байдън в Киев, че президентът ще пътува до украинската столица.

В предишното Путин е обявявал сполучливото осъществяване на проби на междуконтинентални балистични ракети, в това число през април 2022 година - единствено месеци, откакто Русия нахлу в Украйна.
 Съединени американски щати и НАТО разкритикуваха безотговорното и рисково излизане на Русия от СТАРТ
Съединени американски щати и НАТО разкритикуваха безотговорното и рисково излизане на Русия от СТАРТ

Столтенберг прикани Москва да премисли решението си

беше показана за първи път през 2016 година Руските държавни медии настояват, че тя има обхват над 11 000 километра, може да носи бойна глава с тегло 100 тона и е проектирана като правоприемник на междуконтиненталната балистична ракета Р-36М " Воевода ".

Миналата година Путин предизвести, че ракетата ще " намерения за тези, които се пробват да заплашват Русия ".

Тогава западни специалисти дефинираха теста от 2022 година като " дрънчене с нуклеарно оръжие " и той беше общопризнат като опит да се отвлече вниманието от военните неуспехи на Русия по това време, като в Черно море.
 Руското Министерство на външните работи: Спирането на присъединяване в СТАРТ може да бъде обратимо
Руското Министерство на външните работи: Спирането на присъединяване в СТАРТ може да бъде обратимо

Москва ще се придържа към някои клаузи от Договора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР